Home

vrijwillVrijwilligers zijn binnen iedere sportvereniging van onschatbare waarde. Van bestuurslid tot barmedewerker, van trainer tot commissielid of scheidsrechter. Een vereniging kan niet zonder vrijwilligers, ze zijn de ruggengraat van elke sportvereniging. Maar steeds minder mensen melden zich aan als vrijwilliger. Heel veel sportverenigingen in Nederland hebben steeds meer moeite om voldoende vrijwilligers te vinden. De druk ligt nu vaak bij een kleine groep en vaak is dat de wat oudere generatie. Tegenwoordig zijn de leden, maar ook de ouders van de pupillen van nu individualistischer, werken veel, hebben van alles te doen, maar daaronder valt niet het helpen binnen een vereniging. Binnen het hele amateurvoetbal is men op zoek naar manieren om die ouders en leden ook als vrijwilliger te binden aan de vereniging. Bij sommige verenigingen is er zelfs een vrees voor het einde van die vereniging omdat ze de vacatures niet meer kunnen invullen. Binnen de KNVB is men op de hoogte van deze problematiek en volgens die KNVB stelt een deel van de leden zich op als klant en bekijken de verenging met dezelfde blik alsof ze in een supermarkt lopen. De ouders/leden betalen de contributie en zien zich als klant en de vereniging moet er maar voor zorgen dat het wordt geregeld. (bron NRC)

WHS en zijn vrijwilligers?

Ook bij WHS zijn de vrijwilligers de ruggengraat van de vereniging, dagelijks zie je op de Waaje volop vrijwilligers bezig. Van het onderhouden van de velden en de kantine, het verzorgen van de trainingen, het scheidsrechteren bij de jeugd en senioren, het draaien van kantinediensten en ga zo maar door. Vrijwilliger zijn geeft zo veel meer, je brengt samen met anderen sfeer in je vereniging. Dit versterkt het sociale aspect en zorgt tevens voor meer leefbaarheid binnen de club, maar ook op de dorp. Gelukkig weet WHS zich nog redelijk staande te houden, maar ook bij WHS kunnen we altijd vrijwilligers gebruiken. Wil je als ouder of als lid vrijwilligerstaken verrichten bij WHS, schroom niet en laat weten waar je interesses liggen en wat je wil. WHS heet je van harte welkom.

WHS – De Jonge Spartaan (DJS)

Aanstaande zaterdag staat voor de allereerste keer deze competitiewedstrijd op het programma. Ze zijn geen onbekenden van elkaar want regelmatig zijn er oefenwedstrijden tegen elkaar gespeeld. DJS is opgericht in 2001, een jonge verenging die is ontstaan uit de zondagvereniging Flakkee. De clubkleuren zijn blauw -zwart en verder is op de website te lezen dat DJS staat voor sportieve plicht, saamhorigheid en sociale betrokkenheid. DJS is het afgelopen seizoen, met 12 punten voorsprong, kampioen geworden in de 4e klasse West. Een team wat dus terecht in de 3e klasse speelt en waar je wat van mag verwachten. De competitiestart is echter niet goed, met 0 uit 3. Excuses zijn er met wedstrijden tegen Krabbendijke, Wieldrecht en De Fendert en dat zijn zeker niet de zwakste broeders in deze klasse. WHS heeft een redelijke start met 4 uit 3, een ruime overwinning op ZSC, gevolgd door een remise tegen VVC en een nederlaag op Krabbendijke. Kan WHS het na die 1-0 nederlaag tegen Krabbendijke weer oppakken?

Het sportpark van DJS heet Spartacus, een Romeinse gladiator en leider van de slavenopstand die menig veldslag van de Romeinen won en tot het eind bleef strijden voor de overwinning. Kan DJS dat ook opbrengen dan wacht WHS een zware middag. Lukt het WHS om Stand te Houden en de punten op de Waaje te houden, dan blijf je meedoen in de subtop en ontstaat er een aardig gat met de onderste teams.

Hemi.png
fa_vroegop.png
bowling_thoolse_brug.png

Contactgegevens

Bezoekadres: Bierensstraat 79  |  4697 GD  |  Sint Annaland

Correspondentie-adres: Postbus 42  |  4697 GZ  |  Sint Annaland

 
0166 - 65 27 59    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
web stats
free web site tracker