• Bij WHS is het geloof groot in ex-NAC’er Koos Waslander als trainer: ‘Het kan écht’

  23 sep 2023
 • Een trainerswissel, een andere formatie én het vertrek van een aantal sterkhouders. Duidelijk is dat er wat dingen zijn veranderd bij tweedeklasser WHS. Verdediger Stijn Bevelander (23) is de eerste om toe te geven dat de voorbereidingsperiode niet ideaal is geweest in Sint-Annaland. ,,Het was overmacht, de club heeft er niet voor gekozen.”

  Ben van den Aarssen 22-09-23, BNdeStem

  Pas drie weken geleden begon Koos Waslander aan zijn job als trainer van WHS. Luttele weken daarvoor, toen de voorbereiding op het nieuwe seizoen net was begonnen, werd de club verrast door het bericht van trainer John de Frel: door gezondheidsredenen moest hij noodgedwongen stoppen. Uiteindelijk vond WHS in oud-prof en ex-NAC’er Waslander snel een opvolger.

  Grote verandering

  Waslander voerde vrijwel direct een systeemverandering door, mede door het wegvallen van belangrijke steunpilaren. Met drie centrale verdedigers wil de 66-jarige oefenmeester meer defensieve zekerheid inbouwen op Sportpark De Waaje. Verdediger Stijn Bevelander (23) snapt dat zijn nieuwe coach dit doet. ,,Een extra mannetje achterin geeft meer rust.” De gevolgen van de andere speelstijl moeten volgens hem niet overdreven worden. ,,We spelen nog steeds met twee controleurs voor de verdediging. Van onze backs wordt iets anders gevraagd. En we moeten met twee spitsen andere manieren vinden om voor de goal te komen.’’

  Kostbare tijd verloren

  Blij dat de competitie weer gaat beginnen zijn ze zeker bij WHS. De focus kan nu echt weer op voetbal komen te liggen, na al die weken vol veranderingen en onrust. Bevelander wil liever niet te veel woorden vuil maken aan de trainerswissel. ,,Het was overmacht. Het is niet iets waar de club voor heeft gekozen.” De mandekker ziet in dat er kostbare tijd is verloren, een nieuw systeem slijp je er per slot van rekening niet in twee wedstrijden in. 

  Niet alleen de trainerswissel zorgde voor een roerige voorbereiding. Sterkhouders als Jasper Gunter, Jeremy de Witte en ook Rik de Wit vertrokken. Ondertussen is ook de beoogde aanvalsleider Arjen de Heer met een blessure uitgeschakeld, en sloot de sterke Roemeense middenvelder Cristian Gliga pas deze week aan. Ondanks alle veranderingen, leeft de jonge Bevelander met vertrouwen toe naar het nieuwe seizoen. ,,We hebben nog altijd in elke linie jongens die goed kunnen voetballen. Allemaal hebben we een jaar ervaring in de tweede klasse opgedaan. We zijn gewend aan het niveau. Dat werkt in ons voordeel.”

  ‘Er moet gewonnen worden’

  Bevelander kijkt uit naar de seizoenopening tegen MOC’17, de kampioen van de derde klasse. ,,Zo’n eerste wedstrijd thuis moet je altijd winnen. Zeker als het tegen een pas gepromoveerd team is.’’ Ondanks alle wisselingen in het veld en dug out is Bevelander er van overtuigd dat WHS straks tweede klasse waardig is. ,,We gaan voor handhaving. Ik geloof er echt in dat het kan. We staan er positief in, met het hele team.’’