• Bron: Eendrachtbode 19-10-23

  23 okt 2023
 • Kopbal Machiel den Engelsman afgekeurd

  Winnende treffer WHS gaat niet door in Yerseke

  WHS hield een 2-2 gelijkspel over aan de uitwedstrijd tegen Yerseke, maar de winnende treffer van Machiel den Engelsman werd afgekeurd.

  Het gaat boven verwachting’’, zegt de verdediger, die bij hoekschoppen vaak naar voren gaat om zijn kopkracht te benutten. De Setallanders staan zevende in de 2e klasse E met 5 punten uit 4 wedstrijden dankzij 1 overwinning, 2 gelijke spelen en 1 verliespartij. Er staan nog vijf ploegen onder WHS, waaronder Yerseke en DBGC, dat 28 oktober naar de Waaje komt. ,,Aan deze tussenstand had niemand gedacht’’, zegt Den Engelsman. Dit gezien het gemis aan slagkracht in de voorhoede ten opzichte van vorig seizoen. ,,Bijna stonden we op 9 punten als we van Yerseke en MZC hadden gewonnen in plaats van gelijk gespeeld.’’ En volgens Den Engelsman had dat zaterdag gekund toen hij in de 86ste minuut met een rake kopbal doel trof. ,,Gijs den Ouden kopte een vrije trap van Stijn Bevelander terug en ik kopte die goed in. Terwijl ik juichte voor deze winnende goal vlagde de grensrechter voor buitenspel. De 71-jarige scheidsrechter Uitterhoeve twijfelde, zo vertelde hij later, maar hij ging toch mee met de grensrechter. We protesteerden nog wel, maar Yerseke hervatte heel snel de wedstrijd, dus wij moesten ook vlug alert zijn.’’

  Uitblinker Claude van Zomeren bracht WHS in Yerseke in de zesde minuut op voorsprong na een dieptepass van Joost van Dijke. Daarna kwam de thuisclub flink opzetten, maar pas vlak voor rust viel de gelijkmaker: 1-1. Een onbezonnen overtreding leverde Van Zomeren geel op, maar dat werd in de tweede helft weer vergeten toen hij de gelijkmaker scoorde. Kort na de hervatting liep Yerseke uit naar 2-1 toen Kevin Schaegen voor vermeend buitenspel bleef staan. Van Zomeren herstelde in de 54ste minuut het evenwicht en na die 2-2 bleef WHS hard knokken voor de zege. Trainer Koos Waslander zette twee verse krachten in: Gijs den Ouden en Werner Marsman in plaats van Kevin Schaegen en Mees Bevelander. Tom de Ruijter kreeg nog een mooie kans, maar kon net niet bij de bal om te scoren. Yerseke drong aan, maar WHS bleef overeind en was uiteindelijk heel blij met het gelijkspel. Zaterdag 28 oktober de thuiswedstrijd tegen DBGC uit Oude Tonge, maar vijftien WHS spelers blazen deze week eerst even uit in Portugal. Daarom was er dinsdag geen training. Vanavond en zaterdag worden ze weer op de Waaje verwacht om weer fit te worden.