• Bron: Eendrachtbode 30 november 2023

  4 dec 2023
 • Thuispagina competitiewedstrijd WHS – Serooskerke 2 december  2023

                                        

                                                   Rode lantaarn

   

  In de vorige thuispagina had de kop moeten zijn: “zandzakken voor de deur”. Onder meer verwijzend naar de stortvloed van aanvallen die we te verduren zouden krijgen van onze aanstaande tegenstander(s). Met wedstrijden tegoed tegen SVOD ’22, Walcheren, Heienoord, allemaal ploegen die allemaal aan de bovenkant van de ranglijst bivakkeren, leek het vooral verdedigend goed te staan want aanvallend moeten we waarschijnlijk het onderspit delven.

   Over het resultaat mag je redetwisten. Van toppers SVOD ’22 en Heienoord mag je verliezen en een gelijkspel behalen en in Vlissingen tegen het altijd sterke Walcheren is een mooi extra punt in de strijd tegen rechtstreekse degradatie. Maar of die zandzakken nu daadwerkelijk hebben geholpen mag je jezelf wel afvragen.

   De indruk is dat we zo lek als een mandje waren want een doelsaldo van 2 voor en 13 tegen in 3 wedstrijden, waarin de knappe 1-1 tegen Walcheren verwerkt is, kan niet gezien worden als een stevig weerwerk tegen de vloedgolven van aanvallen. Dat zal dus zaterdag anders moeten want het wordt nu wel erg belangrijk om die 3 punten in eigen huis te houden. In dat zelfde artikel sprak ik over het voorkomen van een gevecht om de rode lantaarn tegen Serooskerke. Dat wordt het niet want hoewel WHS voorlaatste staat met 7 punten hebben de mannen uit “Seroos” nog geen enkele punt behaald. En met een doelsaldo van 8 voor een 33 tegen doen ze dat ook slechter dan WHS met 10 voor en 27 tegen.

   Waar WHS nog aansluiting heeft met de ploegen erboven, is Serooskerke die aansluiting momenteel kwijt. Hieruit blijkt maar eens dat het bij een promotie van de derde naar de tweede klasse moeilijk is om gelijk mee te doen wat de prestatie van WHS in het vorige seizoen met een achtste plaats nog meer glans geeft. Ook dit seizoen is die achtste plaats een veilige plaats. Twee ploegen degraderen rechtstreeks en twee ploegen moeten via de nacompetitie proberen zich te handhaven.

  WHS heeft, zoals gezegd, momenteel die aansluiting nog wel want ook Arnemuiden en DBGC staan op 7 punten terwijl MOC ’17 met 10 punten ook niet ver weg staat. Alle mogelijkheden liggen dus nog in eigen hand. Van Seooskerke moet gewonnen worden en dan volgt nog voor de winterstop een lastige uitwedstrijd bij nummer 4 Hellevoetsluis. Vanaf 9 december zal er dus hard gewerkt moeten gaan worden om de geblesseerden wedstrijdfit te krijgen voor de zeer belangrijke kraker uit bij MOC’17 op 27 januari. In die periode van 7 weken moet het lukken om Arjen de Heer, Quincy Hoek, Christian Gliga, Jeremy Potappel, Roy de Jonge, Gijs den Ouden en Werner Marsman fit te krijgen terwijl dan ook Kevin Schaegen hopelijk een goede uitslag van de orthopeed heeft mogen krijgen. Een half elftal met geblesseerden opvangen in een vrij smalle selectie is een probleem en als je dan tegen echte topploegen met eerste klas ervaring als SVOD ’22 en Heienoord moet spelen, kom je gewoon veel kwaliteit te kort en zijn de nederlagen verklaarbaar. Maar aanstaande zaterdag geldt dat excuus niet. Serooskerke heeft het ook moeilijk deze competitie. Ze staan nog op nul punten, dus zullen de groen-witten er zaterdag voor moeten zorgen dat dit rond kwart over vier nog steeds zo is en dat wij 3 punten kunnen bijschrijven aan ons totaal. We zien u graag om 14.30 uur op de Waaje in Stalland voor de degradatiekraker WHS – Serooskerke.

   Wedstrijdbal

   De sponsor van de wedstrijdbal is dit keer Electro speciaalzaak Verjaal uit Sint Maartensdijk. Verjaal verzorgt reparatie, verkoop en installatie van elektronische apparatuur en installaties. Zij repareren uw elektrisch-huishoudelijke apparatuur van wasmachine tot LED-TV! Ook voor reparatie, levering en inbouw van keuken(inbouw) apparatuur bent u bij hen aan het goede adres. De monteur is Miele gecertificeerd, dus als u een Miele Service certificaat heeft, ook als dat elders is afgesloten, kunt u Verjaal direct bellen.

   Het verzorgingsgebied omvat: Sint Maartensdijk, Scherpenisse Poortvliet, Tholen, Oud-Vossemeer, Stavenisse, Sint Annaland, Sint Philipsland, Anna Jacobapolder, De Heen, Lepelstraat, Steenbergen, Halsteren, Bergen op Zoom en Hoogerheide.

   Pupil van de week

   De pupil van de week tijdens de wedstrijd WHS 1 – Serooskerke 1 is Finn van der Graaf. Finn speelt in de JO-12 en neemt vaak de positie van spits of rechts midden voor zijn rekening. De hobby’s van Finn zijn gamen en wintersporten, daarnaast is hij ook groot Max Verstappen fan. Zijn favoriete voetbalclub is Ajax en zijn favoriete speler is Neymar jr. Bij WHS is dit Fabian Vroegop. Finn eet graag frietjes en gebakken zalm. Hij lust niet graag spruitjes en zuurkool. Later wil Finn DJ worden. Finn voorspelt een uitslag van 2-1. Wij wensen Finn veel plezier tijdens de wedsstrijd WHS 1 – Serooskerke 1.