• Halsteren 1 - WHS 1

7 mei 2022
  • WHS zet volgende stap naar de titel, het degradatiespook heeft Noad'67 bijna te pakken

DERDE KLASSE B
    WHS kan het kampioenschap bijna niet meer ontgaan in de derde klasse B. De ploeg van Leon de Witte versloeg na een slechte start Halsteren in eigen huis: 1-3. Onderin is het doek voor Noad’67 nagenoeg gevallen. De Fliplanders moesten op de valreep hun meerdere erkennen in Seolto: 1-3.

Ben van den Aarssen Bron: PZC
    Duiveland greep de laatste strohalm door met 2-1 te winnen van Kapelle. Tholense Boys schoot niet veel op met het 1-1 gelijkspel tegen Prinsenland. Ook Krabbendijke kwam in het duel met Zwaluwe niet verder dan een 1-1 puntendeling. Diezelfde eindstand stond op het bord bij de partij tussen ZSC’62 en De Fendert.

Halsteren-WHS 1-3: Bij de eerste aanval schoot Wesley van Zon hoog in het dak van het doel raak: 1-0.WHS was niet onder de indruk van die vroege achterstand en verdediger Werner Marsman liep al snel de gelijkmaker binnen, na voorbereidend werk van Wout den Engelsman en uitblinker Arvin de Witte: 1-1. Halverwege de eerste helft zette Arvin de Witte met een weergaloze actie de vanaf de linkerkant vertrokken Jasper Gunter vrij voor het doel: 1-2. In het zicht van de rust was Halsteren veruit de betere ploeg, met een viertal goede mogelijkheden op rij. WHS-coach Leon de Witte vond zijn team onrustig in die fase. ,,We gingen ballen wegschieten, in plaats van elkaar in te spelen.’’ In de tweede helft kwamen de bezoekers weer als betere ploeg uit de kleedkamer en werd vergeten om de trekker over te halen. Aan de overzijde was Mike de Nijs dicht bij de gelijkmaker. In de slotfase werd het een heuse thriller, met Tom de Bonte als extra spits en plots een gemakkelijk gegeven strafschop voor het voor zijn laatste kans vechtende Halsteren. Twan van Mechelen schoot de penalty hoog over de lat. Vervolgens maakte Jasper Gunter van de Brabantse ontreddering gebruik door de alles beslissende 1-3 in te schieten. Leon de Witte was opgelucht, na de gemiste strafschop. ,,Het kampioenschap is binnen. Dit kan niet meer mis gaan.’’

Bron: BNdeStem

Halsteren-WHS 1-3 (1-2) 1-0 Wesley van Zon, 1-1 Werner Marsman, 1-2 Jasper Gunter, 1-3 Jasper Gunter.