• Jeu de Boules op de Waaje

  23 mei 2023
 • Jeu de Boules bij WHS.

   

  Sinds augustus 2021 heeft WHS, 2 Jeu de Boules banen op sportpark de Waaje.

  Jeu de Boules is niet alleen een sport voor ouderen maar kan in alle leeftijdscategorieën worden gespeeld. Naast het boulen is het een moment van ontspannen, lekker buiten zijn en elkaar ontmoeten. Met andere woorden op een ontspannen manier relaxen en bewegen.

  Wil je ook eens kennismaken met jeu de boules? Je bent van harte welkom! We spelen maandag- en dinsdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur. Bij voldoende animo ook woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur.

  Info bij Maarten Verbrugge 06-31593891.

                                                

  Jeu de Boules.

  Jeu de Boules of Pétanque (Frans) is een balsport die in Nederland steeds meer wordt gespeeld door jong en oud. Bij Pétanque is het de bedoeling om de metalen ballen zo dicht mogelijk bij een klein balletje (de but) te werpen of te rollen. De afstand van de cirkel, van waaruit de spelers werpen, tot de but is tussen de 6 tot 10 meter. Het spel wordt op hard zand in combinatie met fijn grind gespeeld. In Frankrijk is de sport het populairst, met 480.000 bondsleden, en ongeveer 17 miljoen vrijetijdsspelers. Pétanque speel je in teamverband 2 tegen 2 of 3 tegen 3. Om het spel goed te spelen is een gedegen tactiek vereist. De metalen ballen hebben niet alleen groeven ter herkenning, maar zijn ook passend bij het type speler. Ook gewicht en diameter van de bal per type speler zijn aan te passen. Zo heeft een speler die zo goed mogelijk bijlegt, de pointeur genoemd, zwaardere ballen met meer groeven. De tireur kaatst ballen van tegenstander weg en heeft lichtere ballen met weinig of geen groeven. Het spel eindigt als een team het eerste 13 punten heeft behaald.

   

 • Open de link voor het videofragment. Klik HIER 

  Foto's zijn de inden onder de menu-optie Jeu de Boules (op deze site )