• Marco de Jonge geslaagd voor de cursus Verenigingsscheidsrechter

  21 dec 2021
 • In het voorjaar van 2020 is Marco de Jonge namens WHS gestart aan de opleiding verengingsscheidsrechter (VSR) van de KNVB. Hij is daarbij begeleid door bestuurslid Jordy van der Jagt, die zelf ook de cursussen VSR en SOIII gevolgd heeft. Vanwege de coronamaatregelen is de cursus tot twee keer toe opgeschort, waardoor het enige tijd duurde voordat Marco alle cursusavonden kon bijwonen. Afgelopen week heeft hij de laatste cursusavond bijgewoond, waarin hij de spelregeltoets heeft doorstaan. Dit is de laatste test om de cursus met succes af te ronden.

  Deze week is Marco door een afvaardiging van het bestuur uitgenodigd in de bestuurskamer, om kort stil te staan bij deze mooie prestatie. Marco fluit al enige tijd op onze vereniging en zal dat in de toekomst ook zeker blijven doen. Daarnaast is hij geselecteerd om door te stromen tot de SOIII (Scheidsrechtersopleiding 3), waardoor hij dus ook wedstrijden voor de KNVB zal gaan fluiten.

  Het bestuur van WHS wil Marco nogmaals van harte feliciteren met het behalen van de cursus Verenigingsscheidsrechter en wenst hem alle succes toe tijdens het traject SOIII!

  Bestuurslid Sven de Viet is een maand geleden ook begonnen aan de cursus VSR. Vanwege de coronamaatregelen is de cursus tijdelijk opgeschort, maar zodra het weer mogelijk is zal ook Sven dit traject voortzetten.

  Recent heeft de KNVB aan WHS laten weten dat er binnenkort weer een cursus Verenigingsscheidsrechter in de buurt start. WHS vergoedt de cursus voor geïnteresseerde leden en zorgt ook voor begeleiding tijdens de wedstrijden die voor de cursus gefloten moeten worden op sportpark ‘De Waaje’.

  Mocht jij geïnteresseerd zijn in deelname of op zoek zijn naar meer informatie over deze cursus, neem dan contact op met Jordy van der Jagt jordyvdjagt@msn.com of Sven de Viet sdeviet13@gmail.com