• Mededeling Bestuur

  12 jan 2023
 • Rini Verwest (57 jaar) wonend in Sint Maartensdijk en in het bezit van een UEFA C trainerslicentie zou de nieuwe trainer worden van SPS voor het seizoen 2022 – 2023. Echter kreeg hij op 12 juli vorig jaar een herseninfarct en stopte zijn trainersvoortzetting per direct.

  Hij is bezig met een revalidatie traject en heeft WHS gevraagd of hij dit onder begeleiding van hoofdtrainer Karl Vergouwen hier mag doen. Wij als bestuur en onze hoofdtrainer hebben hier positief op geantwoord. In eerste instantie zal hij trainingen van WHS komen bekijken, zo ook wedstrijden. Dit traject duurt 6 a 8 weken en daarna zal deze periode worden geëvalueerd met de revalidatiearts.

  Rini hoopt op deze wijze dat voetbal weer iets positiefs kan bijdragen aan zijn kwaliteit van leven en misschien zijn ambitie om terug te keren in de voetballerij te bespoedigen.

  Zijn voetbalcarrière is gestart bij Zierikzee en als 12 jarige speelde hij in de Zeeuwse jeugdselectie. Van zijn 14e t/m zijn 16e heeft hij verschillende wedstrijden in het Nederlands Elftal gespeeld in deze leeftijdscategorie. Dit bleef niet ongezien en maakte de stap naar Roda JC in Kerkrade waar hij op 17 jarige debuteerde tijdens de eredivisie wedstrijd Sparta – Roda JC. Na zijn profcarrière heeft hij diverse amateurclubs gehad in het Zeeuwse en is op jonge leeftijd noodzakelijk moeten stoppen vanwege een ernstige knieblessure. Daarna heeft hij zijn trainersdiploma behaald en verschillende clubs getraind.

  Rini bedankt WHS dat hij zijn revalidatietraject hier mag doorlopen.

  Bestuur WHS