• Mooi scenario lonkt voor koploper WHS

  12 okt 2018
 • In de derde klasse B staat zaterdag een regelrechte kraker op het programma. WHS en Prinsenland, de beide koplopers, nemen het tegen elkaar op in Sint-Annaland.


  Volgens artikel PZC:


  Al op de eerste wedstrijddag van dit seizoen liet WHS zich gelden. De zaterdagtak van Halsteren, net gepromoveerd en door velen ook meteen gebombardeerd tot titelkandidaat, werd op een 1-3-nederlaag getrakteerd. Knap, vonden de outsiders. Maar bij WHS stonden ze er niet zo van te kijken. Dat ze kunnen voetballen, weten ze daar best.


  Een puntendeling met Kogelvangers (2-2) volgde, maar afgelopen week won WHS 'gewoon' weer. DHV, dat tot zaterdag nog geen punt verloor, kreeg met 0-2 op de broek. De Thoolse formatie schreef weer drie punten bij, kwam in totaal op zeven punten en staat daardoor aan kop van de ranglijst. Prinsenland, de tegenstander van zaterdag, wordt op doelsaldo op de tweede plaats gehouden.

  Topper

  Het is na drie wedstrijden nog wat vroeg om te stellen dat het treffen in Sint-Annaland van zaterdag er één is tussen de twee uitgesproken titelkandidaten. Maar als de twee ploegen die na drie wedstrijden aan kop gaan elkaar op de vierde speeldag tegenkomen, mag je best spreken van een topper. Het is voor WHS te hopen dat het er daar dit seizoen nog veel van mag spelen.

  Na drie vrij anonieme seizoenen is het voor de groen-witte brigade wel weer eens tijd om uit de schaduw te komen. Het verleden biedt daarin hoop. WHS werd in 2014 kampioen en promoveerde dus naar de tweede klasse. Precies een jaar nadat eilandgenoot Tholense Boys ook een stapje omhoog had gedaan via de nacompetitie. Die ploeg deed dat afgelopen seizoen opnieuw. Tel daarbij de goede start van WHS op en je komt tot een mooi scenario.