• NOAD'67-1 - WHS-1

  10 okt 2021
 • WHS zit na de 0-2-winst in de Krabbenkreek-derby bij Noad’67 op het vinkentouw.

  Een dominerend WHS sprong in de openingsfase slordig met de kansen om. Bij de thuisclub onderscheidde doelman Pjotr Mosselman zich bovendien met knappe reddingen, onder andere bij een van richting veranderd afstandsschot van Wout den Engelsman. Halverwege de eerste helft kopte de vrijstaande Joost van Dijke van dichtbij een hoekschop binnen: 0-1.Met het uitblijven van de tweede treffer groeiden de kansen voor Noad op een onverwachte ontknoping. Tien minuten voor het einde had de jonge invaller Finn Filius de gelijkmaker op de schoen. Vrijwel uit de tegenaanval besliste Arvin de Witte de derby: 0-2.

  **pzc **
 • Ondanks de vele kansen voor WHS had Noad'67 tot tien minuten voor tijd nog hoop op een resultaat. WHS-aanvaller Arvin de Witte maakte hier een einde aan met een rake kopbal. ,,De doodsteek."

  Sint Philipsland

  Natuurlijk was het een wonder dat de thuisclub in de Krabbenkreek-derby zo lang in de race bleef. WHS sprong slordig met de vele kansen om en trof bovendien tussen de palen de uitblinkende doelman Pjotr Mosselman, een geboren Setallander nog wel.

  Mosselman was speciaal voor de wedstrijd teruggekeerd van een vakantieweekeinde met de familie in Midden-Limburg en stond dit seizoen voor het eerst op doel, na een zweepslag juist voor de start van de competitie. De Fliplandse goalie ranselde zowat alles uit zijn doel en had genoten. ,,In het eerste kwartier leek ik wel een schietschijf.''

  Onzorgvuldig

  Verdediger Stijn Bevelander opende de kermis met een pegel uit de tweede lijn. Vervolgens redde Mosselman knap op een van richting veranderde vrije trap van Wout den Engelsman. Nog twee keer werd de Noad-veste onder vuur genomen, voordat de vrijstaande Joost van Dijke van dichtbij uit een hoekschop de openingstreffer inkopte. Scholts sprak lovende woorden over zijn doelman, maar rekende lijnkeeper Mosselman wel de openingstreffer aan. ,,Daar had hij beter bij moeten zitten", aldus de trainer van Noad'67.

  WHS domineerde, hoewel het spel gaandeweg de eerste helft steeds onzorgvuldiger werd. Een slim balletje van aanvoerder Arvin de Witte werd door de toegesnelde Mark Tichem van de lijn gehaald. Vrijwel in het rustsignaal kopte de WHS-captain ook nog eens op de bovenkant van de lat. WHS-coach Leon de Witte had zich geërgerd aan de terugval van zijn ploeg. ,,De simpelste ballen kwamen niet meer aan", zei hij." ,,We waren het even helemaal kwijt.'' De bezoekers kwamen na de verbale oppepper geladen uit de kleedkamer. Ineens werden weer wel de ruimtes achter de Fliplandse verdediging gevonden en de hoeken van het veld benut. Quincy Hoek schoot zwak in bij de eerste open kans na rust en Joost van Dijke strandde in vrije positie voor Mosselman. De ingevallen Leroy Hage bood Arvin de Witte een eigenlijk niet te missen kans en ook Jasper Gunter had de beslissende tweede treffer op de schoen.

  Trots

  Tot tien minuten voor het einde had Noad'67 na een wedstrijd tegenhouden nog altijd zicht op een resultaat. Ineens was daar ook die ene Fliplandse kans, voor de jonge invaller Finn Filius. Hij miste en bij de daaropvolgende WHS-aanval sloeg Arvin de Witte met het hoofd toe: 0-2. ,,Dat was voor ons de doodsteek", aldus Noad-coach René Scholts.

  Toch was Scholts trots op het stugge verzet van zijn ploeg tegen de buurman. ,,We wilden geen open huis houden en lieten ons ver inzakken. We moeten alleen meer durven en er op tijd ook uitkomen. Pas op het laatst wisten we WHS onder druk te zetten.''

  Leon de Witte was blij dat de drie punten naar de overkant van de Krabbenkreek konden worden meegenomen. ,,We hebben als ploeg stappen gezet. Vroeger hadden we hier op het einde het deksel op de neus gekregen. We hadden het alleen veel eerder moeten beslissen.''