• NVS JO11-1 - WHS JO11-1

  14 dec 2019
 • Zaterdag 7 december 2019

  De laatste uitwedstrijd van de najaarscompetitie naar NVS (Nieuw-Vossemeer).

  Wat zal de wedstrijd vandaag ons weer gaan brengen?
  Het is in begin heel afwachtend van beide teams en het spel speelt zich dus dan ook af op het middenveld. Na een minuut of 7 de eerste corner voor WHS (één van de vele die wij vandaag krijgen). Helaas beland deze bal in het zijnet. Hierna krijgen we iets meer overwicht, maar nog geen echte grote kansen. NVS krijgt zijn eerste kans, maar Jaimy is alert en plukt de bal uit de lucht.

  Kans, corners en counter
  Robin omspeelt 2 verdedigers en heeft de kans om te gaan schieten, echter wacht hij iets te lang zodat de verdediger de bal kan verwerken tot corner. De corner van Roy beland bij de tegenstander en NVS zet een counter op. Doordat wij positioneel niet meer goed staan, krijgt NVS een enorme kans. Het schot van de aanvaller is niet al te best, maar rolt voorbij Jaimy tergend langzaam het doel in (binnenkant paal)…1-0.
  Na deze tegenslag wordt de draad weer opgepakt en krijgen we weer een corner. Deze corner van Roy belandt uiteindelijk op de lat!
  Hierna kreeg Brian nog de mogelijkheid om op doel te schieten, echter deze belande niet in de buurt van het doel. Hierna volgde de time-out.

  Gelijkwaardig, maar wij krijgen de kansen
  Na de time-out krijgen we gelijk weer een corner. Roy geeft hem goed voor en Dylano schiet…maar de bal beland aan de verkeerde kant van de paal. Krijgt NVS dan geen kansen, jawel hoor! Maar wij krijgen er veel meer. Door goed keeperswerk van Jaimy blijft het 1-0.
  Wederom een corner van Roy en deze beland weer bij Dylano. Nu wel tussen de palen, maar helaas brengt de keeper redding.
  Het blijft een gelijk opgaande wedstrijd met de meeste kansen voor WHS.
  Robin worstelt zich tussen 3 spelers vrij en probeert te schieten maar wordt onreglementair gehinderd…vrije trap. Teun gaat achter de bal staan en schiet de vrije trap over (Ronaldo schiet een vrije trap ook wel eens over!)
  Net voor rust maakt Jaimy nog een belangrijke redding….hij komt goed uit zijn doel en voorkomt dat de spits van NVS kan scoren. Hierna volgt gelijk het rustsignaal.

  In de rust alles weer even op scherp gezet en wat wisselingen in de opstelling. Sem een linie naar voren (middenveld) en Roy een linie terug (verdediging). Want na de time-out’s en de rust zijn we niet altijd bij de les. En dat blijkt maar weer…NVS krijgt gelijk een corner. Jaimy kan/moet deze bal pakken, maar besluit om hem weg te schieten. Precies voor de voeten van een tegenstander en die twijfelt niet en haalt verwoestend uit…2-0! Hier moeten we bij Jaimy op blijven hameren, dat hij als enige de bal met zijn handen mag pakken.

  Hierna gaan we weer verder waar we de eerste helft gebleven waren, missen van kansen.
  Sem gebruikt zijn lichaam goed en haalt uit…net naast. Hierna is het Sem die de kansen krijgt voor ons. Hij schiet naast en de keeper red 2x.
  Daarna een corner van Dylano en deze komt bij Milan terecht, maar deze bal gaat net naast.
  NVS krijgt de bal op het middenveld en speelt het (heel erg) goed uit……3-0! Dit is wel heel erg tegen de verhouding in.

  Kopjes laten hangen of niet?
  Vaak zien we dat na een aantal tegendoelpunten de kopjes gaan hangen en het geloof er niet meer is.
  Gelukkig is dit vandaag niet het geval en blijven we onverstoord doorgaan.
  Brian snelt langs de zijlijn en geeft een puike voorzet, dit is voor Sem een koud kunstje…3-1.
  Hierna gaat Brian nogmaals langs de lijn en besluit zelf te schieten, maar de keeper brengt redding.
  We blijven dreigend en het lukt Sem om 2 tegenstanders uit te spelen en de bal in de verre hoek te plaatsen 3-2!

  Nu volgt de laatste time-out. Nog een kwartiertje alles geven en dan kan het niet anders zijn dan dat we 1 punt of 3 punten hebben, want we krijgen zoveel kansen/mogelijkheden (er moet er nog zeker wel 1 in kunnen!)

  Het blijft aan de andere kant wel opletten voor Jaimy. Want het is niet zo dat NVS geen kansen krijgt, maar wij die zijn op 1 hand te tellen. Gelukkig gebruikt Jaimy nu zijn handen en houd hij het doel schoon tot het laatste fluitsignaal.
  Wij blijven maar aanvallen en de keeper onder vuur nemen. Echter het lukt Femke, Dylano, Sem, Milan en Robin niet meer om te scoren. Dus de eindstand is 3-2.

  Gelet op het spelbeeld een onverdiende nederlaag. Maar ja, daar koop je niks voor!
  We hebben de spelers gecomplimenteerd met de gespeelde wedstrijd, want 3-0 achter staan en tot de allerlaatste seconde gevochten voor elke bal. Wat helaas niet meer de verdiende gelijkmaker heeft opgeleverd.

  A.s. zaterdag de laatste competitiewedstrijd van 2019 thuis tegen Halsteren JO11-4, indien de weergoden niet al te veel regen laten neerdalen op de velden van ‘De Waaje’.

  Hans van den Ouden, teammanager JO11-1