• Piet Ridderhof wil WHS weerbaarder maken!

  13 jul 2020
 • Hoe anders was het een jaar of 40/50 geleden, elk kind wilde niks liever dan 7 dagen in de week de hele dag dan buiten spelen en als je gek was van voetbal dan voetbalde je bijna de hele week met je vriendjes in de straat, op het schoolplein of op een trapveldje bij je in de buurt.  En als je dan 8 jaar oud werd dan ging je op de voetbal bij WHS natuurlijk. Tegenwoordig met alle digitale mogelijkheden spelen de kinderen ook niks liever dan 7 dagen in de week met vriendjes of vriendinnetjes, maar dan thuis achter het beeldscherm. En als je de leeftijd hebt bereikt om op voetbal te mogen dan wordt je ook nu lid van WHS, eigenlijk geen verschil zul je denken want uiteindelijk gaat in beide gevallen de kinderen voetballen bij WHS.

  Echter met één opvallend verschil, de huidige jeugd beweegt veel minder effectief dan vroeger met als gevolg dat de motoriek van die huidige jeugd veel minder is dan 40/50 jaar geleden. WHS wil daar iets aan te gaan doen!

  Door het aanstellen van een gediplomeerd trainer, wil WHS specifieke coördinatietrainingen  inpassen op de trainingsavonden met als doel de motoriek en de coördinatie van de jeugd te helpen verbeteren. Elke speler van jong tot oud moet vooral plezier hebben in zijn of haar hobby en daarom constructief worden begeleid en prikkels krijgen om beter te worden. WHS is van mening dat met behulp van trainingen gericht op het verbeteren van de motorische vaardigheden het plezier en de uitdaging alleen maar groter kan worden. Buiten het feit dat hierdoor motorische vaardigheden worden verbeterd betekent dit ook dat de kinderen zich fysiek en mentaal sterker zullen ontwikkelen. Dit hoeft niet alleen een meerwaarde binnen de lijnen van het voetbalveld te zijn, maar kan in de verdere ontwikkeling van het kind een belangrijke rol spelen.

  Piet Ridderhof, gediplomeerd herstel- en coördinatietrainer en al enkele jaren actief op dit gebied, zal komend seizoen 2020/2021 wekelijks de jeugdteams vanaf de jo-10 t/m de jo-19 hierin gaan begeleiden.

  Naast het begeleiden van deze jeugdteams, zal Piet ook de selectie van WHS gaan helpen om zich op deze punten te verbeteren.

   

  Wie is Piet Ridderhof?

  Het is mij altijd geleerd om nooit met ik te beginnen, dus dan maar op deze wijze de openingszin.

  Volgens mij ben ik geen onbekende bij WHS want ik heb daar met heel veel plezier (iets minder naar de zin van mijn vrouw) heel wat jaartjes doorgebracht in diverse functies. Terwijl ik dit schrijf besef ik tegelijkertijd dat de jeugd van WHS volgens mij geen flauw idee heeft, laat staan een beeld kan vormen bij mijn persoontje.

  Voor hen dan heel even snel in een notendop, ik (Piet) ben iemand die vanuit mijn vorige leven (lees beroep) heel veel passie heb en voel met het begeleiden van mensen in alle categorieën om hen te helpen zichzelf te verbeteren.

  Dit is ontstaan door de vele persoonlijkheden die ik heb mogen leren kennen en die uiteindelijk allemaal wel hetzelfde doel hadden maar niet dezelfde capaciteiten. Ik vond mijn uitdaging erin om diegene die de capaciteiten niet of onvolledig beheersten deze te helpen verbeteren om ze naar een hoger niveau te brengen.

  Om ervoor zorg te dragen dat ik een en ander niet op de bonnefooi doe heb ik hier dan ook de nodige opleidingen voor gevolgd, te weten:

  -          Onderwijs ontwikkelaar.

  -          Organisatie psychologie.

  -          Sportmasseur.

  -          Fysieke trainer voetbal.

  -          Allround conditie en hersteltrainer.

  -          Medical personal trainer.

  -          Sporttherapie.

   

  Deze opleidingen in combinatie met mijn levenservaring geven mij een heel comfortabel gevoel wanneer ik met mijn passie bezig ben.

  Ik kan mij geheel vinden in de opening van dit stuk en ben dan ook zeer vereerd dat WHS mij heeft benaderd om hen terzijde te mogen staan bij de weg die zij willen inslaan.

  Wanneer gaan we beginnen!!!!!!