• Prinsenland 1 - WHS 1

  26 mei 2019
 • WHS stelt belangrijke vierde plaats veilig
  WHS plaatste zich voor de play-offs richting tweede klasse, door met 1-3 te winnen bij Prinsenland en daarmee de belangrijke vierde plaats in de derde klasse B van het zaterdagvoetbal veilig te stellen. De Setallanders nemen de periodetitel over van kampioen Wieldrecht.

  Prinsenland-WHS 1-3 (0-1) 0-1 Arvin de Witte, 0-2 Jeremy de Witte, 1-2 Parra, 1-3 Glenn Fase.

  De thuisclub had zich al verzoend met het misgelopen kampioenschap en richtte zich volledig op de nacompetitie. Acht basisspelers werden met het oog op de confrontatie tegen Tholense Boys aan de kant gehouden. WHS-coach Leon de Witte wilde echter niets afdoen aan de prestatie van zijn eigen ploeg. ,,De mannen die bij hen speelden, wilden winnen.’' Al vroeg in de wedstrijd zorgde Arvin de Witte voor de 0-1, na te zijn vrij gespeeld door neef Jeremy. Kort na de hervatting was de rolverdeling precies omgekeerd. Na de aansluitingstreffer zocht Prinsenland in het laatste halfuur met man en macht de aanval. Volgens Leon de Witte had zijn team het in die fase lastig. ,,De tegenstander had soms wel zeven man voorin. Dan moet je zelf de rust bewaren en er onderuit voetballen. Daar hadden we het lang moeilijk mee. ‘’ Pas in de slotfase maakte invaller Glenn Fase aan alle onzekerheid een eind: 1-3. WHS neemt het in de nacompetitie op tegen Luctor Heinkenszand. Coach De Witte is blij met het toetje. ,,We beleven een prachtig seizoen, waarin we ons met een heel goede serie belonen.’’


  VOOR PLAATS IN DE TWEEDE KLASSE
  Eerste ronde (zaterdag 1 juni)
  a) Luctor Heinkenszand – WHS
  b) DFC – Zaamslag
  c) Krabbendijke – Walcheren
  d) Tholense Boys – Prinsenland

  Tweede ronde (zaterdag 8 juni)
  a) winnaar a-winnaar c
  f) winnaar b-winnaar d

  NB: Hoogste PK speelt thuis, laagste PK uit.
  Finale (zaterdag 15 juni op neutraal terrein)
  g) winnaar e -winnaar f
  **PZC**

  BNdeStem:
  zaterdag 3B | WHS neemt de periode over van kampioen Wieldrecht en speelt de play-offs voor promotie naar de tweede klasse. Daarin neemt de ploeg uit Sint Annaland het op tegen Luctor uit Heinkenszand. De formatie van Leon de Witte won bij Prinsenland (1-3) en hield zich daarmee de andere kanshebber Halsteren van het lijf. Klundert en De Fendert speelden zich op de slotdag in veiligheid.