• SPS JO11-1 - WHS JO11-1

  3 feb 2020
 • Zaterdag 1 februari 2020

  De 1e competitiewedstrijd na de winterstop tegen SPS.
  We treffen een veld aan, waar waarschijnlijk de koeien door de weeks oplopen, want het is niet best (en dat is zacht uitgedrukt!)

  Het begin van de wedstrijd speelt zich af op het middenveld omdat er niet tot een normale combinatie gekomen wordt…oftewel hotsknotsbegonia-voetbal!
  Maar na een paar minuten nemen we de regie stevig in handen en wordt de ene aanval na de andere opgezet en kans op kans gecreëerd.
  Het eerste schot is van Dylano echter deze bal wordt gepareerd door de keeper.
  Hierna krijgt Milan een schietkans, maar de keeper staat weer op de juiste plaats.
  Het blijft wel voor de verdedigers opletten, want hun spits staat 10 meter van ons doel vandaan en heeft niet de intentie om mee te verdedigen of aan het spelletje mee te doen.
  SPS probeert een aanval op te zetten, maar Teun staat op de juiste plaats en veroverd de bal. Hij zet de volgende aanval op die bij Robin eindigt, maar de bal gaat net naast het doel. Dus het blijft 0-0.

  Hierna krijgt Roy het even op zijn heupen, de ene actie na de andere. Het lijkt wel of zijn tegenstanders er niet staan. Zijn eerste schot komt tegen de lat en belandt voor Femke der voeten, maar helaas schiet ze naast. Het tweede schot heeft de keeper niet klemvast en Robin is er als de kippen bij om de bal in het doel te schieten 0-1.
  Na de aftrap heroveren we snel de bal en Roy begint weer aan een actie tot aan de achterlijn en legt de bal terug op Femke, die behoudt het overzicht en ziet Robin geheel vrijstaan.
  Hij twijfelt niet en…0-2!

  Hierna krijgt SPS haar eerste kans van de wedstrijd. Mede doordat we teveel naar voren zijn gericht en zodoende Sem en Teun tegen 4 spelers komen te staan. Gelukkig staat het vizier niet op scherp en wordt de bal hoog over geschoten.
  Hierna pakken we de draad weer op en ondanks het hobbelige veld word er goed gevoetbald.
  Door 2 goed uitgespeelde aanvallen komt de bal 2x keer bij Femke terecht en 2 maal aarzelt ze niet en scoort zo de 0-3 en de 0-4! (tja Anco…die heb je weer gemist!)
  Na 17 minuten en een beetje volgt de time-out!!! We spelen 4x15minuten toch? (maar zo is het elk kwartier gegaan, uhm kwartier??) Ach ja, de kids hebben we niet horen klagen zullen we maar zeggen.

  Nou na de time-out wordt het een rommelige wedstrijd, waarin beide teams geen kansen creëren tot de laatste minuut van de 1e helft. SPS krijgt een enorme grote kans, maar gelukkig was Jaimy bij de les en verricht een super redding zodat we met 0-4 gaan rusten.

  De 2e helft!!!
  We hebben nu de wind in de rug, echter dit maakt weinig uit.
  We beginnen (weer eens) slecht aan de 2e helft, wat dat toch is……
  Helaas levert het 1e schot van SPS gelijk een doelpunt op, dus 1-4. Hierna proberen wij te snel en met te veel spelers op zoek te gaan naar de 1-5. Hierdoor ontstaat er heel veel ruimte achterin en staat Teun (samen met keeper Jaimy) vaak tegen een overtal aan tegenstanders. Gelukkig heeft SPS het vizier niet op scherp (of ligt het toch aan de knollentuin!).
  Hierna krijgen we weer even een periode met corners en kansen voor ons. Een grote kans is er voor Brian, hij puntert de bal richting het doel en…….er stond een 2e keeper in het veld die de bal verwerkt tot corner. Uit de volgende corner volgt een counter van SPS, maar Jaimy staat wederom op de juiste plaats.
  Hierna probeert Sem zijn welbekende rush over het veld uit te proberen, maar door de knollentuin hobbelt de bal alle kanten op en lukt het hem niet om met 7 mijlslaarzen het veld over te steken.
  Hierna scoort Robin door middel van een punter de 1-5. Hoe deze tot stand is gekomen, weet ik niet. (de verdediging weer even op zijn plek zetten)

  In het laatste kwartier veranderd er weinig aan het spel, dus hotsknotsbegonia-voetbal!
  Ondanks dat krijgen we een aantal grote kansen voor Dylano en Robin. Uit één van de laatste kansen krijgen we een counter tegen en deze wordt goed uitgespeeld door SPS waardoor de verdediging kansloos is 2-5.
  (opmerking van een SPS-supporter: goeie voorzet! Tja…ik zou even googlen of via You tube zoeken wat een voorzet is. Een balletje breed over 2 meter in ieder geval niet, hahahaha)

  Het allerlaatste wapenfeit van de wedstrijd komt van ons en dat resulteert in een rommelig doelpunt van Robin…2-6.
  Conclusie: een sterk eerste kwartier met daarna 3x een rommelig kwartier op een erbarmelijk slecht veld (zo dat was de laatste keer mijn mening over het veld!).
  Maar de eerste 3 punten zijn binnen.
  Nu op naar volgende week, thuis tegen MOC’17 JO11-6. Maar van de week eerst nog 2x trainen, met op woensdag een gasttraining van 2 selectiespelers van WHS 1: Gijs en Joost.

  Hans van den Ouden, teammanager JO11-1