• Voorbeschouwing Hellevoetsluis 1 – WHS 1

  5 dec 2023
 • Voorbeschouwing Hellevoetsluis 1 – WHS 1 op 9 december 2023

   Historie

  De gemiddelde voetballer van Hellevoetsluis weet dat de vereniging inmiddels ruim 100 jaar bestaat, maar wie kan zich een beeld vormen bij de oprichting van wat vanaf 9 mei 1919 H.V.V. heette? Kort na de Eerste Wereldoorlog werd de naam H.V.V. gewijzigd in Hellevoetsluis. De grote vraag in die jaren luidde: ‘Hoe beëindigen wij de competitie ten opzichte van onze rivalen W.R.W. uit Brielle en O.V.V. uit Oostvoorne?’. Het is een vraag die menig voetballiefhebber raakte. Derby’s tegen deze ploegen trokken vaak 1.000 kijkers naar het sportpark. Onder hen natuurlijk ook de dames, die minder dan tien jaar nodig hadden om het voetbal ook binnen de lijnen te ontdekken; al in 1929 vond de eerste damesvoetbalwedstrijd plaats tegen een team uit Rotterdam. Dertien jaar na de oprichting, in 1932, vond er een fusie plaats tussen Nieuw-Hellevoet en Hellevoetsluis. De club heeft nu 600 leden, dus eens zo groot als WHS

   Recente informatie

  Voor het seizoen 2022-2023 werd Hellevoetsluis 1, met regiogenoten Zuidland, DBGC en NSVV, ingedeeld in de regio Zeeland. Ondanks kampioensaspiraties eindigde het team van vertrekkend trainer Paul Bestebreur op een teleurstellende 3e plaats, achter kampioen NSVV en nummer 2 Zuidland, dat via de nacompetitie promoveerde naar de 1ste klasse. Hellevoetsluis werd in die nacompetitie voor promotie al in de eerste ronde uitgeschakeld. In Dordrecht verloor het van 1ste klasser Oranje Wit met maar liefst 5-1. Voor het seizoen 2023-2024 werden er vooral jongens aangetrokken die binding hadden met de regio en van gezelligheid houden. Ook werd er in eerste instantie gezocht naar scorende spelers. Met de komst van de jonge trainer Mark van Os (34 jaar) liet Hellevoetsluis weer eens zien jonge talenten een kans te geven.

   Matchday 9 december 2023

  Zaterdag opnieuw naar Voorne en Putten naar de rood/witte brigade van Hellevoetsluis. Mooie club die opbokst tegen buurman Nieuwenhoorn. Hellevoetsluis is ook zo’n club die vanuit voornoemde historie ambities heeft om hogerop te willen voetballen. Steken dat ook niet onder stoelen of banken. Ze hebben een prachtig sportpark met de naam Historyland. De naam doet vanwege de rijkelijke historie van de club “eer” aan. Een sportpark met heel veel reclame uitingen (net als bij Heienoord), dat betekent dat hun leden van de sponsorcommissie niet stilzitten. Wanneer je in hun bestuurskamer komt dan waan je jezelf terug in een “nostalgische” tijd. Oude voetbalhistorie herleeft en wanneer je in een luie stoel gaat zitten dan kom je er bijna niet meer uit, prachtig om te ervaren. Alleen ontbreken de dikke bolknak sigaren nog, maar voor de rest ontbreekt er niets aan hun gastvrijheid. Denk alleen al aan de mixdrankjes die bij vele collega bestuursleden van  andere clubs bekend zijn. Gelukkig nog een club waar je bestuursleden tegenkomt in de bestuurskamer en een gastvrouw. Wat dit betreft hebben we dat bij WHS goed voor elkaar met onze Tanny Keur en Maja Burgener.

  Vorig seizoen won WHS verrassend haar thuiswedstrijd met 5-0 en uit werd verloren met 2-0. Zaterdag wordt er wederom gespeeld op kunstgras, dus zo wie zo wordt er gevoetbald. Is weer zo’n wedstrijd waar je alleen met opgestroopte mouwen iets kan bereiken. Als ons “keurkorps” datgene kan brengen als tegen Walcheren zit er mogelijk perspectief in deze match. De spelers worden wederom veel succes toegewenst.

  Bestuur van WHS nodigt iedereen uit om aanstaande zaterdag de wedstrijd Hellevoetsluis 1 - WHS 1 op sportpark Historyland te bezoeken. Deze start om 15.00 en staat onder leiding van dhr. C.Q. Saaman.