• Voorbeschouwing MZC 1 - WHS 1 2 maart 2024

  1 mrt 2024
 • De mannen van Johan Pietjouw reizen in haar volgende wedstrijd af naar Zierikzee. Daar zal een getergd MZC de heenwedstrijd in Sint Annaland willen rechtzetten. Op 7 oktober vorig jaar was de uitslag 1-1. Harro Hazelaar (trainer van MZC) kennende zal zijn mannen met het mes tussen de tanden de wei insturen. De ambities van de club uit Zierikzee zijn bekend, die willen doorstoten naar de 1e klasse van het amateurvoetbal. Gezien de faciliteiten (o.a. sportpark, organisatie, etc.) zijn ze daar klaar voor. Een stap hoger naar de eerste klas vraagt vaak om een geweldige kwaliteit impuls van je selectie en die haal je niet alleen vanuit je eigen club. Dan kijk je vaak over je eigen verenigingsmuren (soms tegen willens en wetens) heen en daar horen dan ook andere voorwaarden bij om spelers aan je weten te binden. Dit zal ongetwijfeld bij MZC ook een rol spelen en de tijd zal het leren wie er het komende seizoen allemaal als speler richting Zierikzee zullen gaan. De vraag zal opdat niveau altijd blijven hoe lang hou je het vol of weet je het te continueren tegen elke prijs,

  Vorige week tegen Arnemuiden zat het venijn in de staart van de 2e helft. Arnemuiden kwam al heel vroeg in de wedstrijd op een 0-1 en beschikte deze middag over een geweldige keeper, Joan van Belzen. Je kon al gelijk zien dat deze man over zoveel klasse beschikt dat hij alleen al voor een driepunter kon gaan zorgen. Met zijn 41 jaar, zijn ervaring bij ASWH – Hoek en Vlissingen zette hij het team van Arnemuiden op het juiste spoor. Hij zette en coachte zijn spelers en dat gaf rust. Alexander van Keulen de trainer van de club uit het Vissersdorp gaf voor de wedstrijd aan dat hij afgelopen zaterdag voor het eerst compleet was, van Belzen weer aan het keepen heeft gekregen tot het eind van dit seizoen en dat hij zo snel mogelijk uit de onderste regionen wil verdwijnen. Als je dan van de week in de PZC leest dat Lorenzo Hoekman, keeper van Halsteren zondag, komend seizoen voor Arnemuiden gaat spelen dan zegt dat genoeg van hun ambities.

  WHS kwam door een schitterende goal van Claude van Zomeren op 1-1 en

  de groen/witten gaven daarna gas erop om voor de volle winst (was in de rust ook met elkaar afgesproken) te gaan. Dat zat erin tot de Setallanders in de 88e minuut in het bekende mes liepen 1-2 en kort daarop 1-3 in blessure tijd en tussentijds ranselde van Belzen de één na de andere bal uit zijn doel. Terecht dat hij in zijn eentje Arnemuiden op de been hield met 3 punten in de “pocket”. Begrijpelijk dat de teleurstelling achteraf erg groot was ondanks dat er keihard was geknokt. Ondanks de laatste plaats in het klassement morgen met z’n allen de schouders eronder en proberen een goed resultaat weg te zetten.

  Bestuur van WHS nodigt iedereen uit om aanstaande zaterdag de wedstrijd MZC te bezoeken, deze start om 14.30 op Sportpark Den Hogen Blok en staat onder leiding van dhr. B. Cakir.