• Voorbeschouwing Terneuzen 1 - WHS 1 zaterdag 4 november 2023

  30 okt 2023
 • De groen/witte brigade van Koos Waslander moest afgelopen zaterdag weer volop aan de bak tegen DBGC. Op deze zonnige zaterdagmiddag kon er deze competitie voor het eerst op het hoofdveld worden gespeeld.. Onder toeziend oog van vele supporters ging het al in de tweede minuut faliekant mis door een persoonlijke fout in de achterhoede van WHS. Onze verdedigers waren vooraf genoeg gewaarschuwd dat je dergelijke fouten op dit niveau niet kan maken, die worden namelijk dodelijk afgestraft. En zeker als je bij de tegenstander Jeroen Sep in de gelederen hebt. Hij wist wel raad met dit buitenkansje en schoot (zijn 6e dit seizoen) onberispelijk de 0-1 binnen.

  DBGC was de eerste 20 minuten de bovenliggende partij met fris spelend voetbal. Je kon zien dat dit team al een tijd met elkaar samenspeelt. Het probeert vanuit de achterhoede het spel op te bouwen en via enkele tussenstations de gevaarlijke voorwaartsen te bereiken. Na voornoemde periode streed WHS voor wat het waard was en kwam hierdoor beter in de wedstrijd. Met name Claude van Zomeren liet wederom zijn “vorm” zien en bracht op links veel diepgang. Vlak voor rust legde Claude de bal breed op Joost van Dijke en die scoorde de 1-1. Zijn tweede van het seizoen en nu al eentje meer dan de vorige competitie. Na de thee kwam een totaal anders WHS uit de kleedkamer en met name door de intensiteit waarmee gespeeld werd, werd een punt veilig gesteld en daar konden beide ploegen tevreden mee zijn.

  Aanstaande zaterdag 4 november wacht de verre uitwedstrijd tegen Terneuzen in Zeeuws Vlaanderen. De club die in 2022 de overstap na 103 jaar heeft gemaakt naar het zaterdagvoetbal. In voornoemde plaats speelt ook Terneuzense Boys (1e klas), twee grote verenigingen met een rijkelijk verleden. Enkele km verderop in de plaats Hoek (2900 inwoners) ten opzichte van de plaats Terneuzen (25.750 inwoners) wordt 4e divisie gespeeld. Misschien een utopie maar mogelijk behoort dit in de toekomst tot de mogelijkheden om vanuit 1 verenigingsgedachte de stap hoger te maken.

  Tegen SVOD ’22 speelde Terneuzen afgelopen zaterdag een knotsgekke wedstrijd die met 6-4 werd verloren. Een ware korfbaluitslag met een doelpunt aan de zijde van Terneuzen door Bart van Hanegem. Wie weet misschien verre familie van legende Willem van Hanegem, die vroeger furore maakte in Rotterdam Zuid. Verder speelt Jonathan Constansia bij de rood/zwarten. Een “klasbak” die vroeger bij de jeugd van Terneuzen is begonnen (inmiddels op weg naar 37 jaar) maar via diverse omzwervingen en gespeeld hebbende voor o.a. AA Gent – Heracles Almelo – MVV Maastricht – HSV Hoek – VC Vlissingen en Goes weer op zijn thuisbasis is teruggekeerd. Het is te hopen dat Jonathan aanstaande zaterdag een winkelmiddag heeft ingepland, dat scheelt een enorme “slok op een borrel” als hij er niet bij zou zijn. Naar de stand moet WHS in dit stadium van de competitie niet kijken. Elke punt die behaalt wordt is er eentje die we moeten koesteren. Coach Waslander zal zijn manschappen ervan moeten doordringen dat de wedstrijd direct start als de “scheids” zijn eerste fluitsignaal geeft en niet na 2 minuten. Op dit niveau wordt vereist om 90 minuten te focussen (bij de les blijven), veel energie/strijd te leveren, gegroepeerd en vooral slim te voetballen. Dan kunnen er punten worden gepakt. De spelers zullen het deze middag zonder aanmoedigingen van de cultuurreizigers (deel van de trouwe supporters) moeten doen. Deze zitten dan in Cork bij een rugbywedstrijd.

  Bestuur van WHS nodigt iedereen uit om aanstaande zaterdag de wedstrijd

  Terneuzen 1 – WHS 1 te bezoeken op Sportpark De Vliegende Hollander, Zuiderparklaan 21 in Terneuzen. De wedstrijd vangt aan om 14.45 en staat onder leiding van dhr. R. van de Rest.