• Voorbeschouwing Walcheren 1 – WHS 1 18 november 2023

    16 nov 2023
  • Na de “oorwassing” tegen SVOD wacht aanstaande zaterdag s.v. Walcheren. Deze club is opgericht op 4 december 1934 en is een bruisende sportvereniging met meer dan 600 leden, waaronder ca 450 jeugdleden en vervult een belangrijke maatschappelijke en sociale rol. De vele sociale activiteiten rond het voetbal heeft de vereniging een prominente plaats gegeven binnen Walcheren. s.v. Walcheren is dan ook een van de grootste verenigingen in Zeeland. Naast uiteraard de sportieve prestaties zetten zij ook vooral in op plezier en het opbouwen van een familieband binnen de vereniging.

    De wedstrijd tegen SVOD was van de zijde van WHS slecht te noemen hierbij niets af te dingen aan de kwaliteiten van de club uit Oostkapelle. Trainer Pim Bruins beschikt over een kwalitatieve hoogwaardige selectie die er in de 2e klasse E boven uitsteekt. Zes spelers vanuit de JVOZ, waarvan er twee bij de BVO ’s van Sparta en FC Twente actief zijn geweest. Een geoliede machine die prachtig voetbal op de mat legt. Dat kon ook zaterdag vrij gemakkelijk omdat de veldbezetting van WHS niet goed was, geen herkenbare speelstijl was terug te vinden en de supporters misten de nodige strijd.

    Als je naar de stand op de ranglijst kijkt staat WHS op dit moment voorlaatste. Daar boven staan enkele clubs die een punt meer hebben. Nog geen man overboord zou je zeggen maar dan moet er wel uit een ander vaatje getapt gaan worden. Niet telkens weer terugpakken naar het aantal geblesseerden dat lost niets op. Er alles aan doen om tweemaal per week op de dinsdag en donderdag tijdens de training er tegenaan te gaan. De club heeft alles gefaciliteerd en maak daar dan ook gebruik van. En als je een keer niet kan dan als volwassen kerels een ander moment van de week met elkaar zelf inplannen om de gemiste training in te halen. Hiervoor zijn legio mogelijkheden denkbaar. Zaterdag met de bus naar Walcheren en na de wedstrijd wordt deelgenomen aan hun feestavond. Uiteraard hoopt iedereen die WHS “minded” is dat na het laatste fluitsignaal er dan al gefeest kan worden. De spelers en stafleden worden veel succes toegewenst.

    Bestuur van WHS nodigt iedereen uit om aanstaande zaterdag de wedstrijd Walcheren - WHS te bezoeken, deze start om 14.30 en staat onder leiding van dhr. R. Koster