• Voorbeschouwing WHS 1 - Hellevoetsluis 1 11 mei 2024

  10 mei 2024
 • Aanstaande zaterdag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2023/2024 van WHS 1 tegen de mannen uit Hellevoetsluis. Voor de tegenstander is dit de eerste van twee belangrijke wedstrijden, want bij tweemaal winst maken ze nog kans op nacompetitie naar de 1e klas. Hun laatste wedstrijd spelen ze thuis tegen SVOD en die zullen er ook nog van alles aan proberen te doen om de competitie op een mooie manier af te sluiten. WHS werd in de heenwedstrijd met 4-0 verslagen, maar zij herinneren zich allemaal nog wel de thuiswedstrijd van vorig seizoen waarin de Hellevoeters, toen nog onder leiding van Paul Bestebreur, tegen de eerste nederlaag van het seizoen aanliepen. WHS wist de Hellevoeters toen met maar liefst met 5-0 naar huis te sturen! De rood-witten zijn dus gewaarschuwd.

  Ambitie

  Hellevoetsluis is een club die hun ambities niet onder stoelen of banken steekt. Ze willen graag een stap hoger gaan spelen en werken er ook hard aan om aan de hiervoor geldende voorwaarden te voldoen. Bestuur en  accommodatie op orde hebben. Samenstellen van een sterke staf voor 1e, 2e en de bovenbouw van de jeugd. Hun 2e speelt op 1e klas, JO19 hoofdklas, JO17 1e klas en JO15 op 2e klas niveau. Met andere woorden investeren in sterke staven voor deze teams en het door ontwikkelen ervan, proberen zo hoog mogelijk te spelen en vanuit de onderbouw laten doorstromen naar hun vlaggenschip. Dit lukt niet helemaal en ze zijn dan ook genoodzaakt om spelers van elders te verleiden om bij hun te komen spelen om het voetbalniveau nog “verder op te krikken”. Wij weten met z’n allen in die 2 jaar dat we op dit niveau hebben gespeeld hoe dat werkt. De mogelijkheden bij dit soort clubs zijn vele malen groter (o.a. door de hoogte van de sponsorinkomsten) en daar kunnen wij als kleine dorpsclub ons niet met meten en dan willen we ook niet. Stel dat Hellevoetsluis via de nacompetitie promoveert dan ligt er ook een geweldige uitdaging om hun selectie op 1e klas waardig niveau te krijgen. Verder hebben ze al jaren concurrentie van hun buurman Nieuwenhoorn dat uitkomt in de Vierde Divisie. Deze club vecht nog voor lijfsbehoud, dan zou het theoretisch kunnen betekenen dat ze elkaar volgend jaar gaan tegenkomen. Een derby  zoals Spakenburg tegen IJsselmeervogels, de blauwen tegen de rooien. En dan de roodwitten (Hellevoetsluis) tegen de zwartwitten (Nieuwenhoorn).

  Matchday 11 mei 2024

  Voor deze wedstrijd staat er voor WHS niets meer op het spel. De spelers kunnen hun voorlaatste wedstrijd van dit seizoen vrijuit spelen. Zoals eerder beschreven voor de tegenstander ligt dit anders. Zij willen met ondersteuning van vele supporters (komen met een bus naar Setalland) een goed resultaat wegzetten. Zou mooi zijn dat de jongens van Johan Pietjouw er een echte wedstrijd van kunnen maken en de nodige tegenstand/strijd  kunnen bieden met ondersteuning van onze eigen trouwe aanhang. Soms zit het venijn in de staart en dat zou zo maar op een stralende zonnige zaterdagmiddag op Sportpark de Waaje kunnen zijn. Niet voor niets wordt Setalland het Toaverkot genoemd. Wie weet. We wensen de spelers veel succes en een fijne/sportieve wedstrijd toe.

  Bestuur van WHS nodigt iedereen uit om aanstaande zaterdag de wedstrijd

  WHS 1 – Hellevoetsluis 1 op sportpark de Waaje te bezoeken. Deze start om 14.30 en staat onder leiding van dhr. C.P. Felix

  Gelijk na de wedstrijd wordt om 16.30 de beregeningsinstallatie van het hoofdveld officieel in gebruik genomen.