• Voorbeschouwing WHS 1 – SVOD ’22 1 11 november 2023

    9 nov 2023
  • Na een slecht resultaat tegen Terneuzen 4-1 verlies volgt voor WHS fusieclub SVOD ’22 uit Oostkapelle. Voor de groen/witten uit Setalland is Oostkapelle geen onbekende. In de zeventiger jaren toen WHS voor het eerst 2e klas ( op 1 na hoogste landelijk niveau in die tijd) speelde, werd er menig duel tegen elkaar gespeeld. Vooral onze oud spelers o.a. Nico Hage/Theo Moerland/Piet de Rijke/Theo Fase en de tweeling Fase denken dan vaak terug aan de gebroeders Gerard en Stoffel Schipper. Schitterende spelers die het WHS vaak moeilijk konden maken. Nu zoveel jaar later hebben we te maken met andere omstandigheden. In 2022 zijn Oostkapelle en Domburg gefuseerd en het past in de lijn der verwachtingen dat zij dit seizoen mee doen voor de prijzen in het linker rijtje. De voorwaartsen zijn geweldig op schot met een uitschieter met dubbele cijfers tegen Arnemuiden. Afgelopen seizoen dan wel gedegradeerd, maar prestatiecoach Pim Bruins kennende wil hij na 1 seizoen weer de omgekeerde weg naar de 1e klas maken.

    Als je in hun archief duikt zie je dat deze ambitieuze Walcherense club jaren op hoog niveau heeft gespeeld (hoofd/1e klas/2e klas) met een enkele lagere uitschieter in de 3e klas. Hun voordeel ten opzichte van WHS is dat er jaarlijks goede regionale spelers aansluiten. Ontstaat er een vacature binnen hun selectie veelal komt er dan een gelijkwaardige dan wel betere speler voor terug. Ondanks al deze gegevens hopen we dat de mannen van Koos Waslander goed en sportief tegenstand kunnen bieden.

    Bestuur van WHS nodigt iedereen uit om aanstaande zaterdag de wedstrijd WHS – SVOD te bezoeken, deze start om 14.30 en staat onder leiding van dhr. J.H. Tempelaar.