• Wedstrijdverslag Heienoord 1 – WHS 1 Bron: Eendrachtbode 30 november 2023

  4 dec 2023
 •  

   Wedstrijdverslag Heienoord 1 – WHS 1 25 november 2023.

   Zaterdag kans om punten te pakken, WHS wil pakslaag tegen Seroos doen vergeten.

   WHS hoopt zaterdag op eigen veld de zware nederlaag bij Heienoord te vergeten. Dan komt immers Serooskerke op bezoek., dat onderaan staat in de 2e klasse E met nul punten.

   De hoogste tijd om nu wel punten te pakken, want Heienoord-nummer 3 op de ranglijst-was duidelijk een maat te groot. De ploeg wil weer terug naar de eerste klasse, waar ze eerder twee seizoenen nog in voetbalden. Met een budget voor de voltallige selectie uit de Hoekse Waard waar menig Setallander zich afvroeg hoe lang houden dergelijke amateur visies stand. Daar is WHS  niet tegen opgewassen en je moet je afvragen of hier nog over amateurvoetbal gesproken kan worden. Oud spelers van de Feijenoord amateurs en van Capelle a/d IJssel gaan voor een leuk zakcentje naar een dorp van 3700 inwoners, die zelf maar 3 voetballers uit het dorp op 2e klas niveau kunnen opstellen.

  WHS keek al naar 4 minuten tegen een 1-0 achterstand aan na een verdedigingsfout van Claude van Zomeren. Bij rust wat het al 4-0. In verband met blessures en ziektes ontbraken verschillende basisspelers als Christian Gliga en Roy de Jonge. Het was behelpen met o.a. de 17-jarige Lorenzo Luijs, pas speelgerechtigd en eerder voetballend bij Blijdorp

  Tegen een veel betere thuisclub hield WHS zich alleen bezig met tegenhouden. De Setallanders konden er niets tegenover stellen. Na 23 minuten was de eerste actie van WHS op het doel van Heienoord. In de tweede helft moesten de Setallanders een doelpuntenregen zien te voorkomen tegen een superieur Heienoord. In de 62e minuut werd het toch 5-0, maar een kwartier later zorgde Tom de Ruiter voor een lichtpuntje. Een mooie vrijetrap verdween in de kruising 5-1. Met een paar schitterende reddingen voorkwam doelman Armando de Witte een grotere achterstand. In de laatste 10 minuten brak Heienoord echter nog twee keer door de WHS defensie waardoor het 7-1 werd. WHS is voorlaatste met evenveel punten als Arnemuiden en DBGC. Dat zouden er zaterdag 10 kunnen worden met een overwinning tegen Serooskerke.