• WHS 1 - Spijkenisse 1 / JO23 comb

  7 aug 2022
 • WHS 1 speelde zaterdag 6 augustus een nuttige oefenpartij tegen een combinatie van Spijkenisse 1/JO23 op het kunstgrasveld van NVS

  Het seizoen is weer van start gegaan en de groen/witten uit Stalland moesten gelijk aan de bak tegen Spijkenisse. Een mooie affiche om een seizoen te openen. Spijkenisse 1/JO23 heeft de beschikking over 48 selectiespelers en voor deze wedstrijd had men 22 spelers afgevaardigd naar Nieuw Vossemeer. De rest van hun selectiespelers waren aan het trainen op de club.

  De eerste helft speelden er 5 spelers mee van Spijkenisse 1 aangevuld met talenten vanuit de JO23. Zij investeren heel veel in dit team om de stap naar het eerste team te kunnen maken. Vorige week waren deze spelers actief tegen Smitshoek 1 en verloren deze wedstrijd met 3-1 in Barendrecht. Spijkenisse 1 komt uit in de 4e divisie (voorheen hoofdklasse) en de JO/23 in de reserve 2e divisie.

  De selectie van WHS van vorig seizoen was niet compleet. Arvin de Witte, Kevin Schaegen en Werner Marsman zijn alle drie nog geblesseerd. Armando de Witte, Stijn Bevelander, Tom de Ruiter en Rik de Wit waren afwezig vanwege vakantie. Dat was dus improviseren voor nieuwe trainer Karl Vergouwen.

  Van de 6 nieuwe spelers bij WHS waren er deze middag 5 spelers (Christian Glica, Jippe Bogers, Claudel van Zomeren, Luka Knijff en Joost de Witte) van de partij. Claude van Zomeren, de tweelingbroer van Claudel, was nog geblesseerd. Vanuit de WHS JO/23 vulden Robin Goedegebuure, Mees Bevelander, Sven van Hemert en vanuit WHS 2 Ronaldo de Witte, Jordy Kaat, Roy van Ast en Bjorn Bolier de selectie van WHS 1 aan. Naast voornoemde spelers waren van de selectie van vorig seizoen aanwezig: Jasper Gunter, Machiel den Engelsman, Joost van Dijke, Peter Hage, Quincy Hoek en Jeremy de Witte.

  De eerste twintig minuten werd er in een hoog tempo van beide kanten gespeeld. Je kon zien dat Spijkenisse al drie weken training (viermaal per week) erop had zitten ten opzichte van de Stallanders maar 2 trainingen.

  Spijkenisse heeft zeer getalenteerde voetballers, technisch goed onderlegd en waren al heel fit. Al vlotjes werd het 0-1 voor de bezoekers door de nummer 7 die met een schitterend schot in het dak van het doel scoorde. WHS voetbalde in deze periode goed mee en dat leidde tot enkele kansen voor Jasper Gunter die niet werden verzilverd. Na twintig minuten kon je zien dat WHS dit hoge tempo niet aan kreeg gelopen en Spijkenisse liep uit naar 0-4 met de rust.

  In de rust werd er van beide kanten flink gewisseld. Zo kwamen Claudel, Jippe, Sven, Robin, Luka, Mees, Jordy in het veld en maakten hun eerste speelminuten. De wedstrijd ging de tweede helft meer gelijk op. Enkele kansen van Spijkenisse werden goed geanticipeerd door Sven van Hemert. Voor WHS schoot Claudel nog een keer op de paal. Vijf minuten voor het einde werd na een vlot lopende combinatie via Jippe als eindstation Claudel gevonden en hij schoot de 1-4 binnen.

  Samenvattend een sportief en leerzaam oefenduel.