• WHS-ADO 0-2

  11 jul 2018
 • WHS houdt lang stand tegen ADO Den Haag

  Na de 2-1-nederlaag tegen Goes wint residentieclub in Sint Annaland met slechts 2-0. El Khayati en Kuipers zorgen voor de treffers.De formatie van Fons Groenendijk zette derdeklasser WHS slechts met een bescheiden 0-2 aan de kant. Pas in de slotfase zorgde Bas Kuipers voor de veilige marge, na een assist van Elson Hooi.WHS-goalie Armando de Witte was niet onder de indruk van de tegenstander. ,,Natuurlijk was het druk voor onze zestien. Maar ze misten ongelooflijk veel kansen.'' Leroy Hage zette voor de thuisclub de eerste aanval van de avond op. Het was een van de weinige keren dat WHS het vijandelijke strafschopgebied wist te naderen. Een grote overwinning voor ADO leek in het verschiet, na het vroege openingsdoelpunt van Abdenasser El Khayati: 0-1. Het scenario met een monsterzege leek logisch, na de blamage van de eredivisionist op maandagavond in Goes. ADO startte ditmaal bovendien wel met sterkhouders als Tommie Beugelsdijk en Lex Immers in de basis.

  Tegenstand

  WHS wist de ruimtes echter klein te houden, mede dankzij het oersterke verdedigingscentrum met Ton Geluk en Machiel den Engelsman. Op het middenveld wist aanvoerder Ronald van de Repe herhaaldelijke Haagse combinaties te onderbreken. El Khayati maakte soms indruk met slepende voetbewegingen en mooie passeracties, zonder dat het rendement opleverde. Linksback Kevin Schaegen had vooral te maken met de aalvlugge Sheraldo Becker. Door goed positie te kiezen wist Schaegen zich redelijk staande te houden. ,,Je weet dat zulke jongens snel langs komen.'' Natuurlijk leverde het eenrichtingsverkeer Haagse kansen op. Maar Immers schoot in vrije positie hoog over en doelman De Witte redde knap op een vrije trap van El Khayati.

  Na de pauze wisselde ADO zowat het hele elftal. Bij de thuisclub kwamen onder andere Raymond ten Voorden en Lennard Marsman binnen de lijnen, spelers van Tholense Boys die voor de gelegenheid deel uitmaakten van de groenwitte selectie. Het spel van de eredivisionist werd er niet beter op. John Goossens probeerde het tevergeefs uit de tweede lijn en Danny Bakker mikte voorlangs, na een individuele actie. Aan de overkant zette Tom Vroegop aan voor een solo die hem langs twee tegenstanders voerde, totdat er een professioneel blok werd gezet. Hooi illustreerde de Haagse onmacht met een volledig mislukte hoekschop. Even later stond de linkerspits wel aan de basis van de tweede Haagse goal, met Kuipers die van dichtbij het beslissende zetje gaf: 0-2.

  WHS-ADO Den Haag 0-2 (0-1). 2. Abdennasser El Kayati 0-1, 87. Bas Kuipers 0-2.WHS-ADO Den Haag 0-2 (0-1). 2. Abdennasser El Kayati 0-1, 87. Bas Kuipers 0-2.

  Met dank aan BNdeStem