• WHS JO11-1 – Halsteren JO10-1 ( Vriendschappelijk )

  26 aug 2019
 • Zaterdag 24 augustus 2019,

  WHS JO11-1 – Halsteren JO10-1

  Het nieuwe seizoen 2019/2020 is weer begonnen.
  Maandag 19 augustus en woensdag 21 augustus de eerste trainingen gehad en dan zaterdag de eerste wedstrijd!
  Vriendschappelijk tegen Halsteren JO10-1. Een team dat een jaartje jonger is dan onze spelers en in de hoofdklasse gaat spelen dit seizoen.
  In begin een redelijk opgaande wedstrijd, waarbij gelijk opvalt dat de tegenstander technisch zeer begaafd is en veelal de bal het werk laat doen.
  De eerste 8 á 9 minuten krijgen beide teams wat kleine kansjes, echter dit levert voor beide teams geen doelpunten op.
  Hierna lijkt het of de tegenstander er een schepje bovenop doet, want hun combinaties gaan steeds vlotter lopen. Eerst lukt het nog om ons doel schoon te houden. Maar nadat er 1x gescoord wordt door de tegenstander gaat het even heel snel en liggen er 3 doelpunten in: 0-3.
  Met een 0-3 achterstand is de eerste time-out. In deze time-out wordt door de trainers aangegeven dat t goed gaat en dat iedereen zijn positie moet houden, zodat we de tegenstander goed tegenstand kunnen blijven bieden.
  Het 2e kwartier van de wedstrijd verloopt hetzelfde als de laatste minuten van het eerste kwartier.
  Een vlot combinerende tegenstander die er in het 2e kwartier nog eens 4 inlegt en de ruststand op 0-7 brengt. Het team werkt erg hard, maar de eigen combinaties willen nog niet echt lukken.

  2e helft
  In de rust wordt het nodige vocht aangevuld, want het is behoorlijk warm en we hebben heel veel moeten lopen. Valt toch weer tegen om op een half veld te voetballen. Dus na de rust gaan we er weer met vol goede moed tegen aan.
  De eerste minuten gaat dit ook goed met Sem en Robin op het middenveld. Ze gooien beiden veel fysieke kracht in de strijd en we krijgen een paar kleine kansjes. Echter Dylano en Sem krijgen de bal niet voorbij de keeper of tussen de palen.
  Hierna is de tegenstander weer bij de les en scoren ze binnen een paar minuten 4x, 0-11.
  Bij ons wordt er weer gewisseld en gaan we toch op zoek naar het eerste doelpunt van het nieuwe seizoen. En dan eindelijk uit een corner en uit de kluts kan Sem het eerste doelpunt van het seizoen maken, 1-11. (die hatelijke nul is van het scorebord af)
  Hierna valt op dat onze spelers erg moe aan het raken zijn en de tegenstander er nog redelijk fit bij loopt. De tegenstander loopt daarna ook snel uit naar een 1-16 voorsprong!
  Op het eind van de wedstrijd nog een doelpunt of niet???
  De VAR (Patrick van Hooff) geeft aan dat het doelpunt was, keeper lag met de bal achter de lijn.
  Sem gaf het laatste zetje en scoorde dus zijn 2e doelpunt van vandaag, 2-16.

  Vandaag uiteindelijk een leerzame wedstrijd gehad, dat we er nog niet zijn en dat we gelukkig nog 3 weken en 3 bekerwedstrijden de tijd hebben voordat de competitie gaat beginnen.
  Dat gaat helemaal goed komen als jullie er keihard voor blijven werken.
  Nu op naar volgende week, de eerste bekerwedstrijd uit tegen Bruse Boys JO11-1.

  Doelpuntenmakers:
  Aantal doelpunten
  Vriendsch. Beker Competitie Assist
  Brian 0 0 0 0
  Dylano 0 0 0 0
  Femke 0 0 0 0
  Jaimy 0 0 0 0
  Milan 0 0 0 0
  Robin 0 0 0 0
  Roy 0 0 0 0
  Sem 2 0 0 0
  Teun 0 0 0 0

  Hans van den Ouden, teammanager WHS jo11-1