• WHS JO11-1 – MOC’17 JO11-6

  13 feb 2020
 • Zaterdag 8 februari 2020

    Na de winst vorige week op SPS, de 1e thuis wedstrijd van deze competitie tegen MOC ’17 JO11-6 op het hoofdveld!
  Het begin is gelijkwaardig maar na een paar minuten blijkt het dat we veel sterker zijn dan onze tegenstander en de kansen stapelen zich op.
  Het eerste schot is van Brian en deze wordt verwerkt tot corner. De corner van Dylano gaat voor de goal langs. Eigenlijk valt al heel snel de 1e goal! Brian gaat 2 spelers voorbij en geeft voor op Robin, die behoudt het overzicht en ziet Milan geheel vrij staan voor de goal…1-0!
  We blijven de tegenstander onder druk zetten en zodoende spelen we heel veel op de helft van de tegenstander. Wat voor de verdedigers (Sem en Teun) wel eens moeilijk is om geconcentreerd te blijven.
  Uit het vele druk zetten volgen een aantal corners, maar deze zijn niet allemaal even nauwkeurig.
  MOC probeert constant van achteruit op te bouwen, maar door het goede en op het juiste moment druk zetten verovert Robin de bal en geeft een voorzet op Femke…2-0.
  Gelijk vanaf de aftrap veroveren we de bal weer en schiet Dylano op het doel, maar de keeper staat op de juiste plaats.
  Tot de 1e time-out volgen kansen voor Femke (redding keeper), Dylano (op de paal en net naast), Robin (goede redding keeper) en nogmaals Femke (over het doel).

  Na de time-out gaan we verder met goed voetballen en druk zetten op de tegenstander.
  De eerste goed uitgespeelde aanval levert een schot op van Milan, maar de keeper staat op de juiste plaats en houdt de stand op 2-0.
  Hierna komt de bal voor de voeten van Dylano. Echter zijn vizier staat deze wedstrijd iets te hoog ingesteld, dus de bal gaat over het doel.
  Hierna komt MOC voor het eerst voor de goal van Jaimy, maar Jaimy is attent en verricht een goede redding zodat MOC niet de aansluitingstreffer kan maken.
  Vanaf achteruit wordt er via Jaimy en Teun opgebouwd en de bal beland uiteindelijk bij Femke. Ze behoudt niet het overzicht, waardoor ze tegen de keeper aan schiet. Milan stond geheel vrij voor de goal.
  Hierna een uittrap van de keeper van MOC, Sem let goed op en onderschept de bal. Hij dribbelt een stukje en schiet op het doel…3-0!
  Hierna mag MOC weer een keer schieten op ons doel…redding Jaimy. Was even onoplettendheid van onze zijde.
  Tot aan de rust krijgen we nog wat kansen, maar hieruit volgen alleen een aantal corners.
  Tot de allerlaatste minuut, Femke geeft een voorzet op Robin. Maar voordat Robin de bal krijgt, schiet een verdediger van MOC de bal in eigen doel…4-0! Rust

  2e helft
  We beginnen (wederom) wat slapjes, hierdoor krijgt MOC een aantal schietkansen. Maar van de schietkansen gaat er geen in, dus blijft het 4-0.
  Na een redding van Jaimy, schiet hij de bal richting Milan. Hij gaat op de goal af en schiet…redding keeper, maar de bal beland voor Femke der voeten 5-0.
  MOC probeert deze 2e helft iets meer de beuk er in te gooien. Waardoor er nu ineens heel veel ruimte achter hun verdediging komt te liggen.
  Hier profiteert Dylano van en kan een voorzet geven op Femke…6-0.
  Hierna krijgen we 3 corners achter elkaar, wat een goede redding van de keeper oplevert en wat hachelijke momenten voor de goal. Maar geen doelpunt.
  Na de laatste corner, trapt de keeper de bal uit. Dylano plukt de bal uit de lucht en speelt de bal gelijk op Robin, Robin twijfelt niet en haalt uit…7-0!
  Hierna lukt het MOC, door goed te voetballen om de eer te redden…7-1.
  Hierna wordt door ons de draad weer opgepakt en wordt er op Brian een overtreding gemaakt. Sem mag de vrije trap nemen, maar de keeper heeft een goede redding.
  MOC probeert het weer, maar Teun verovert de bal en gaat de dribbel en speelt de bal op Robin. Robin schiet op doel, redding keeper. Maar deze heeft hem niet klemvast en Femke is er als de kippen bij om de 8-1 binnen te schieten.
  Hierna komt MOC helemaal niet meer voor in het spelletje en ook al proberen ze het. Sem en Teun staan verdedigend goed.
  Teun pakt de bal van de aanvaller af en gaat aan zijn wel bekende dribbel beginnen en denkt dan: ‘ik zal eens vanaf een metertje of 25 schieten’……9-1!
  De keeper van MOC blesseert zicht bij dit schot, hij komt verkeerd op zijn arm terecht (beterschap keeper)
  Hierna volgen de kansen elkaar in rap tempo op.
  Roy (via been naast), Dylano (redding keeper), Roy (punter).
  Uit de laatste corner van de wedstrijd valt de 10-1. Roy geeft goed voor op Brian en hij schiet de bal binnen.

  Nou dit was een voetballesje voor de tegenstander in druk zetten en overspelen.
  Super goed gevoetbald! Op naar volgende week, wederom thuis en dan tegen WVV ’67.
  Jammer dat de trainer van de tegenstander slecht tegen zijn verlies kan! (daar houden we het maar bij!!!)

  Hans van den Ouden, teammanager JO11-1