• WHS JO11-1 – WVV ’67 JO11-1

  18 feb 2020
 • Zaterdag 15 februari 2020

  Na 2 winstpartijen nu tegen WVV ’67 uit Woensdrecht. Voor de winterstop met 3-2 van gewonnen, dus een gelijk opgaande wedstrijd ligt voor de hand!
  We beginnen vandaag zonder wissels, omdat Sem ziek is. Hierdoor staat Roy in de verdediging samen met Jaimy en Teun. Op het middenveld Milan, Dylano en Brian en voorin Femke en Robin.

  Vooraf wordt doorgenomen hoe de tegenstander de vorige keer speelde. 1 spits die niet met het spelletje meedoet en 3 verdedigers en 3 middenvelder. Dus Roy en Teun zijn gewaarschuwd.
  We beginnen de wedstrijd met de wind schuin tegen. Dat dit op dit moment weinig uitmaakt is ook wel eens prettig!

  De eerste actie is van Brian echter zijn voorzet gaat over de achterlijn. Maar de trend is weer gezet.
  Voordat WVV echt een aanval kan opzetten heeft Roy de bal al veroverd.
  Roy speelt de bal daarna gelijk op Milan, Milan geeft de bal goed voor op Dylano…echter hij schiet via een been over. Dus een corner.
  Dylano neemt deze corner en de bal vliegt er gelijk in…1-0! Zo das een lekker begin.
  Hierna blijven we fel op de bal spelen en goed combineren.
  WVV probeert een aanval op te zetten, echter Teun staat op de juiste plaats en verdedigd goed.
  Hij passt de bal op Robin, Robin draait zich zelf vrij en stuurt Brian de diepte in. Brian geeft een puike voorzet en Milan kan de bal simpel intikken…2-0! Goed gevoetbald!
  WVV komt eigenlijk niet van eigen helft af en Brian gaat wederom naar de achterlijn om een voorzet te geven. Deze belandt bij Robin, echter nu heeft de keeper een goede redding.
  WVV probeert van achteruit op te bouwen, maar Robin pakt heel snel de bal af en kan zo alleen op de keeper aflopen en schiet onberispelijk binnen 3-0!
  Hierna laten Roy en Brian zien, dat een snelle indribbel veel voordeel op kan leveren.
  Want hierdoor krijgen we nog 2 kansen…1 schot van Brian via de keeper naast en 1 schot van Femke naast de goal.

  Time-out
  In de time-out aangegeven dat we goed geconcentreerd bezig zijn en dat we zo door moeten gaan.
  Waarschijnlijk moeten we dit niet zeggen, want WVV krijgt binnen een paar minuten 2 kansen. Nou ja, 2 schoten op het doel die niet al te moeilijk zijn voor Jaimy.
  Terwijl het even slapjes is van onze kant, krijgen we via Femke toch een enorme kans. Maar de keeper van WVV red voortreffelijk. Hierna krijgt WVV haar eerste echte grote kans, maar Jaimy is heel erg alert en heeft een prima redding.
  Het blijft van onze kant een beetje rommelig en komen even niet tot goed en rustig voetbal.
  Gelukkig hebben we een stormram in ons team (Robin), hij zal nooit een keer verzaken en zorgt ervoor op eigen kracht om een kans te creëren en na een rommelige fase de 4-0 binnen te schieten.
  Gevolg van deze 4-0 is dat we weer beter gaan voetballen en weer komen tot een aantal kansen.
  Een schot van Brian dat verwerkt wordt tot corner, een schietkans van Robin net naast.
  Maar net voor rust maakt Robin, na weer een prima aanval, de 5-0!
  Rust

  De 2e helft pakken we de draad weer op.
  Het eerste schot is van Milan, maar wordt door één van de verdedigers tegen gehouden.
  WVV probeert wel bij ons doel te komen, maar de middenvelders en verdedigers staan goed opgesteld.
  In deze fase van de wedstrijd krijgen we veel kansen. Eerst begint Roy van achteruit aan een actie en legt de bal breed op Dylano, maar hij kan niet tot een schot komen.
  Robin lukt dat in de aanval erna wel, maar er staat ineens nog een keeper…handsbal…penalty!
  Teun mag zich ontfermen over deze penalty…en ja, binnenkant paal in het doel…6-0!
  Na de aftrap wordt de bal heroverd en uit deze aanval schiet Robin net naast.
  De achterbal van WVV wordt onderschept door Roy en geeft een voorzet op Robin, maar de bal gaat via een been net naast.
  Roy neemt de corner en de bal gaat alle kanten op, de bal gaat niet in de goal maar over de achterlijn.
  Nu is de corner van Roy is minder goed en gaat in het zijnet.
  Het is nu alleen nog wachten op de 7-0, maar op één of andere manier lukt het maar niet.
  Totdat Roy een corner neemt en Dylano kan schieten…nee tegen een tegenstander. In de rebound Milan nog, maar weer staat een tegenstander in de weg. Nogmaals een rebound voor Femke….ja….nee ook niet.
  En WVV komt er een keer uit, maar er wordt heel scherp verdedigd zodat WVV niet de kans krijgt om op de goal te kunnen schieten.

  Time-out
  Het staat 6-0, maar het hadden er wel een aantal meer kunnen zijn.
  De kids opgepept, zodat het laatste kwartier er nog even tegen aan kunnen gaan.
  Blijkbaar heeft het geholpen, want gelijk vanaf de hervatting krijgen we een corner.
  Roy neemt de corner en de bal gaat in één keer in het doel…7-0!
  Na de aftrap verovert Brian de bal en schiet van afstand……gaat die er in? Nee, zijn schot spat uiteen op de paal! De keeper kan de bal oprapen en gaat voor een verre uittrap. Deze uittrap wordt door Dylano uit de lucht geplukt en hij legt hem nog even goed voor zijn rechter…zo die heeft de keeper niet gezien…BAM 8-0!
  Na deze 2 snelle doelpunten merk je de moed in de schoenen zakken bij WVV en kunnen wij er lustig op los combineren en zo nog een aantal doelpunten maken.
  De 9-0 is een voorzet van Robin die bij de 2e paal door Milan wordt binnengetikt, de bal wordt door een zestal spelers gemist.
  Na de aftrap is Robin er als de kippen bij om de bal af te pakken en op de keeper af te gaan, maar zijn schot wordt op zeer knappe wijze gered door de keeper van WVV.
  Maar uit de daarop volgende corner is het wederom raak…de afgeslagen bal komt voor Milan zijn voeten en de dubbele cijfers zijn bereikt…10-0!
  Na de 10-0 zijn we allerminst van plan om wat gas terug te nemen. We blijven op zoek gaan naar doelpunten. Dylano lukt dat niet, want zijn afstandsschot gaat net naast.
  WVV probeert ondertussen nog een keer bij ons doel te komen, maar het schot van de middenvelder mislukt totaal. Kan best zeer doen…in de grond schieten.
  De laatste 2 doelpunten vallen bijna op identieke wijze. Bij de 11-0 wordt er door Roy van achteruit opgebouwd en goed gecombineerd totdat het eindstation wordt bereikt…Femke!
  Bij de 12-0 is het Teun die snel indribbelt en zo de aanval opzet met Dylano en Brian, die zo Robin instelling brengen. Maar Robin behoudt het overzicht en ziet Milan er ook goed voor staan.

  Vooraf was de verwachting dat we een gelijkwaardige tegenstander zouden hebben en dus een pittige wedstrijd zonder wissels, echter daar was vandaag geen sprake van. Super knap gedaan vandaag!
  7 maart staat de eerst volgende wedstrijd op het programma tegen Roosendaal JO11-4. Zij hebben net als ons 9 punten uit 3 wedstrijden, dus kunnen we onze borst nat maken.

  Hans van den Ouden, teammanager JO11-1