• WHS JO11-1 – WVV’67 JO11-1

  18 nov 2019
 • Zaterdag 16 november 2019

  Tegenstander vandaag is WVV’67 uit Woensdrecht. Zij hebben net als ons 6 punten uit 5 wedstrijden, dus een gelijkwaardige wedstrijd ligt voor de hand.

  Vandaag zijn we weer compleet, dus dat betekent dat we 1 wissel hebben.
  In de eerste minuten is het van beide teams even aftasten. Maar daarna is het WHS wat de klok slaat. De kansenregen van WHS wordt begonnen door Dylano, daarna schiet Roy net over.
  Bij de derde poging is het wel raak, Milan geeft de bal netjes voor en Dylano rond keurig af…1-0. Hierna test Robin het metaal, bal op de paal. We worden met de minuut beter en beter. WVV heeft eigenlijk helemaal niets in te brengen. De volgende kans…Femke schiet net naast.
  Hierna was het even niet bij te houden hoeveel kansen we kregen. Dus heb het even niet bijgehouden wie heeft geschoten en gemist. Want anders zou ik te veel van de wedstrijd missen!!!
  WVV probeert een aantal maal eruit te komen, maar het middenveld en de verdedigers Sem en Teun onderscheppen bijna elke bal. Eén keer komt de tegenstander toch bij de goal, maar dan hebben we Jaimy nog die de bal vakkundig verwerkt.
  Nog net voor de time-out krijgen Robin, Roy, Milan, Brian en Dylano nog kansen, maar de bal wil er maar niet in.
  Na de time-out hetzelfde spelbeeld, echter de aanvallen van WVV worden iets beter maar zorgen nog niet voor veel gevaar bij ons doel. Onze verdedigers blijven zeer attent en Sem verovert de bal op het middenveld en besluit eens van afstand te schieten…helaas weer over.
  Niet veel later mag Roy een corner nemen, hij geeft de bal hard voor en Robin kan de bal simpel binnen tikken 2-0!
  WVV komt weer eens bij de goal en hun spits scoort de 2-1 (hun spits staat de hele tijd voorin en doet verder niet mee met het spelletje, zo kun je blijkbaar ook plezier hebben in het voetbalspelletje. Als hij later op een groot veld moet gaan voetballen, dan zal hij heel veel buitenspel staan!).
  En ja hoor, we gaan weer verder waar we gebleven zijn…missen van kansen.
  De keeper van WVV neemt een achterbal en schiet deze recht in de voeten van Robin, dan zou je zeggen een koud kunstje en het is 3-1! Maar helaas schiet Robin te gehaast en beland de bal een aantal meter naast de goal.
  3 minuten voor de rust krijgen we weer een corner. Roy zet zich weer achter de bal en geeft hem weer keihard voor. De bal beland bij Milan en die bedenkt zich geen moment…3-1!
  In die laatste minuten hebben we nog voldoende kansen gehad om de score op te voeren, maar helaas lukt het niet meer!
  Dus ja het is rust met een stand van 3-1! Als er 8-1 of 9-1 op het scorebord had gestaan, dan had dit meer dan terecht geweest.

  In de rust wordt iedereen weer opgepept om in de 2e helft zo door te blijven gaan.
  We beginnen best wel goed aan de 2e helft en we krijgen gelijk weer een tweetal kansen, Roy en Femke scoren echter niet.
  Daarna verslappen we met zijn allen en is het niet meer zo scherp en fel als in de 1e helft!
  Heeft het te maken met de conditie of wordt er te makkelijk over gedacht???
  Hierdoor komt WVV wel iets meer aan voetballen toe, maar echt gevaarlijk worden ze niet.
  Wij blijven wel gewoon doorgaan met het missen van kansen en scoren dus de 2e helft niet meer.

  De laatste 5 minuten van de wedstrijd wordt het nog spannend. WVV scoort de 3-2, wederom door de spits. Hierna is het bij ons chaotisch, er wordt als een stelletje ‘wuven’ verdedigd (hé Roland!).
  In de allerlaatste seconde schiet een middenvelder van WVV nog op doel, gelukkig is Jaimy bij de les en houdt hij de stand op 3-2!

  Gezien de 1e helft en de vele kansen (misschien wel een stuk of 20) een terechte overwinning.
  De komende 2 weken kan er veel getraind gaan worden op afwerken op de goal, want de volgende wedstrijd staat gepland voor 30 november.

  Hans van den Ouden, teammanager JO11-1