• WHS slaat aanval Halsteren af en kan de titel ruiken

  9 mei 2022
 • Gunter draait thriller met Halsteren in voordeel WHS

  FOTO : JASPER GUNTER SLOEG IN DE SLOTFASE TOE EN BESLISTE HET DUEL IN HET VOORDEEL VAN WHS. PIX4PROFS/IMAN FASE
   
  ,,Dit verzin je niet, wat een einde. Voor ons kan het nu niet meer mis gaan", vertelde WHS-coach Leon de Witte toen hij na afloop van de thriller met Halsteren vast kon stellen dat het kampioenschap nu echt zo goed als binnen is.
   
  Ben van den Aarssen Bron: BNdeStem


  Zaterdag derde klasse B

  Alleen met een zege had Halsteren de titelrace op zijn kop kunnen zetten. In dat scenario paste een vroege voorsprong en die kwam er. In de derde minuut al schoot Wesley van Zon hoog in het dak van het doel raak: 1-0.

  WHS hield het hoofd koel en sloeg in die spetterende openingsfase twee keer kort achter elkaar toe. Verdediger Werner Marsman tikte de gelijkmaker binnen, na een vrije trap van Wout den Engelsman die door aanvoerder Arvin de Witte werd verlengd. De WHS-captain was de onbetwiste uitblinker in de topper, door steeds aanspeelbaar te zijn tussen de linies en altijd met een passend vervolg te komen. Na Halsters balverlies op het middenveld leidde de 31-jarige De Witte de counter in, zag Jasper Gunter in buitenspelpositie staan, temporiseerde en bracht even later de topschutter alsnog in stelling: 1-2. 

  ,,Na die moeilijke start was dat wel lekker'', keek De Witte na afloop terug op die cruciale minuten. ,,We zitten de laatste weken tenslotte niet in ons beste ritme.''

  In het draaiboek van de topper werd Halsteren daarna weer de meest dominante ploeg, met voor rust veel mogelijkheden op de gelijkmaker. De beste kans was voor Mike de Nijs, na een slim steekballetje van Nick Machielsen. Ook Thom Luyks mocht vrij aanleggen en de bezoekers ontsnapten aan een strafschop bij hands van Machiel den Engelsman. 

  Spekstakelstuk

  In de tweede helft kantelde de partij weer in het voordeel van de lijstaanvoerder, met Rik de Wit als invaller die op het middenveld voor meer evenwicht zorgde. Beide teams kregen kansen, in een partij die zich steeds meer ontwikkelde tot een spektakelstuk. Jeremy de Witte en Wout den Engelsman vergaten de trekker over te halen. Tussen de palen onderscheidde Halsteren-goalie Jamie Lazaroms zich bovendien met goede reddingen. 

  Spits Tom de Bonte kwam bij de thuisclub als invaller binnen de lijnen, waardoor het dreigingsniveau nog meer toenam en De Nijs liet twee dotten van kansen aan zich voorbij gaan. De Halsterse aanvoerder baalde. ,,We hebben genoeg gecreƫerd. Maar we waren voorin niet scherp genoeg, ik ook niet.''

  In de ultieme slotfase schoot arbiter Van Drunen de geelzwarten te hulp, door na een buiteling van Jess Ernest en het nodige geharrewar plots naar de stip te wijzen. Invaller Twan van Mechelen nam zijn verantwoording, maar schoot hoog over. In de extra tijd sloeg Gunter toe, met zijn vierendertigste treffer van het seizoen. 

  Dubbeltje op z'n kant

  Halsteren-coach Remco van Haaren besefte dat het kampioenschap een illusie was geworden. ,,Het was een dubbeltje op z'n kant. Die laatste tien minuten zeggen alles over ons seizoen. Ballen die er voorheen altijd in gingen, doen dat nu niet.'' 

  Arvin de Witte is trots dat zijn ploeg de stap naar de tweede klasse zet. Of hij dat zelf ook doet is nog een open vraag. De Witte twijfelt aan het voortzetten van zijn voetballoopbaan. ,,Het is een lastig vraagstuk.''