• WHS wint strijd om de vierde plaats van Seolto ( 4 mei )

  6 mei 2019
 • In de aanloop naar het cruciale duel tegen WHS lastte Seolto-coach Jack Beusenberg een extra training in. Op verzoek van de spelers. De mannen uit Zevenbergen wilden knallen in de strijd om de vierde plaats en deelname aan de nacompetitie. Beusenberg rook de ambitie. ,,En dan begin je zo slap."

   
  Pas in het zicht van de rust werd Seolto voor het eerst gevaarlijk, met twee doelpogingen van spits Sebastian Stoop. Vroeg in de tweede helft kwam ook topschutter Yannick van Niekerk de gelederen versterken. Een vrije trap van Joshua Broeders werd door WHS-doelman Armando de Witte uit de hoek getikt, net als even later een schuiver van Stoop. Van Niekerk legde nog een keer knap voor, waarbij de inglijdende Stoop een teennagel tekort kwam.

  Halverwege de tweede helft leek het offensief van de thuisclub te resulteren in de aansluitingstreffer. Van Niekerk ontsnapte over links en werd door Ton Geluk in het zestienmetergebied tegen de grond gewerkt. Armando de Witte koos bij de strafschop van Joshua Broeders de goede hoek. Pa De Witte gaf zijn zoon tussen de palen een pluim. ,,Een cruciale redding."

  Kort na de gemiste penalty deed Stoop zichzelf en zijn ploeg de das om door opzichtig op het been van Peter Hage te gaan staan, met rood als onvermijdelijke sanctie. WHS kreeg zee├źn van ruimte, invaller Glenn Fase pegelde de bal op de lat en bij de laatste aanval van de middag zorgde aanvoerder Arvin de Witte voor 0-3. WHS rukt op naar de vierde plaats en heeft het bereiken van de nacompetitie in eigen hand. De Witte: ,,Als je er zo voor staat, wil je het halen ook."

  Seolto - WHS 0-3 (0-2) 0-1 (pen.) en 0-2 Jeremy de Witte, 0-3 Arvin de Witte. Rood: Sebastian Stoop (Seolto).