• Zuidland 1 - WHS 1

13 nov 2022
  • TWEEDE KLASSE In de tweede klasse G regende het doelpunten en strafschoppen. Zo kreeg WHS er bij Zuidland twee tegen en overkwam VCK tot woede van trainers Aloys en Huib Meerman hetzelfde bij De Meeuwen.

Klaas Verspoor Bron: PZC
    WHS verloor met 5-1 en VCK ging daardoor met 2-1 onderuit in de Walcherse derby. MZC’11 kreeg een oorwassing bij NSVV en verloor maar liefst met 7-0. Arnemuiden kwam in blessuretijd bij FC Axel terug van 3-1 naar 3-3, Walcheren verloor thuis van DBGC en RCS liet in eigen huis de punten aan Hellevoetsluis. Tenslotte klopte Yerseke SSV’65 met 2-3 .

Zuidland-WHS 5-1: ,,Het was tot de zeventigste minuut gelijk opgaand’’, baalde WHS-trainer Karl Vergouwen. WHS nam uit een door Jeremy de Witte benutte strafschop brutaal de leiding in Zuidland, maar amper een minuut na de 0-1 kwam de thuisploeg via Jordi Breestraat al aan de 1-1. Ook na de pauze was er aanvankelijk sprake van evenwicht, al kwam Zuidland in de 50ste minuut via Breestraat wel aan de 2-1. Vergouwen: ,,Wij kregen via Jasper Gunter een grote kans op de 2-2 maar zijn schot raakte de paal.’’ Na zeventig minuten kwam WHS met een man minder te staan na een slaande beweging van Peter Hage. Vergouwen: ,,Dat was het keerpunt. We kregen daarna nog twee strafschoppen tegen.’’ Voor Zuidland maakten Leon van der Steen, Robin van Buuren en Marcel van den Berg het verschil.

WHS knakt na rode kaart Peter Hage
    ZATERDAG TWEEDE KLASSE GWHS leed bij Zuidland een 5-1 nederlaag, hoewel het tot ver in de tweede helft gelijke tred hield met de thuisclub. Een dubieuze rode kaart voor Peter Hage en twee strafschoppen bezegelden het lot van de ploeg van Karl Vergouwen. ,,Die rode kaart was het kantelpunt.”

Ben van den Aarssen Bron: BNdeStem